Aktuelno 21

03.04.2024.

15:37

Dugo je i trajala bajka: Prve nesreće u kojima je glavni akter Xiaomi SU7 VIDEO

Kada je kineski proizvođač telefona Xiaomi predstavio svoje prvo vozilo, potpuno električni SU7, to je izazvalo veliko interesovanje lokalnih kupaca.

Izvor: CarScoops

Dugo je i trajala bajka: Prve nesreće u kojima je glavni akter Xiaomi SU7 VIDEO
Profimedia

Podeli:

Obećano je da će imati tehnologiju i performanse koji će biti konkurentni markama Tesla i Porsche, a sve to za delić cene. Međutim, u nedelji koja je usledila, stvari daleko od toga da su išle glatko.

Na isporuku se čeka duže nego što je predviđeno, firma je optuživana da ne ispunjava garanciju o povraćaju novca, a bilo je i nekoliko izveštaja o nezgodama. 

Uprkos početnoj ceni od oko 30.000 dolara, osnovni model SU7 nudi više od 700 km dometa i 295 KS, zbog čega je poručeno 50.000 primeraka u roku od pola sata, a dodatnih 38.000 u roku od jednog dana. 

To je svakako impresivno, ali, nažalost, stvara probleme u logistici. Rojters prenosi da će oni koji su naručili SU7 Pro (830 km dometa) moracti da čekaju između četiri i pet meseci, a oni koji su naručili SU7 Max oko sedam ili osam meseci.

Pored ovoga, kako piše Singtao, kupci koji žele da otkažu svoju porudžbinu žale se da nisu u mogućnosti da dobiju depozit nazad, mada je Xiaomi obećao da će to moći da se desi u roku od sedam dana. 

Poslednja poteškoća sa kojom se Xiaomi suočio od lansiranja SU7 su saobraćajne nesreće, prema pisanju listova Singtao i Car News China. Fotografije i video snimci vozača koji gube kontrolu nad demonstracionim vozilima počeli su da se pojavljuju na kineskim društvenim mrežama.

Sa najmoćnijom verzijom automobila koja vozačima nudi 663 KS, verovatno ne bi trebalo da iznenađuje to što ne mogu svi odmah da se snađu, ali su neki kritičari ipak doveli u pitanje da li je sistem kontrole vuče dovoljno razvijen. 

Podeli:

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: