Aktuelno 6

06.04.2024.

20:00

Gazi sedmu deceniju, ali ne odustaje: Ford Mustang se ne odriče V8 motora!

Ford Mustang ove godine proslavlja svoju 60. godišnjicu, a iz kompanije su rekli da će zadržati prepoznatljivi V8 motor.

Izvor: CarBuzz

Gazi sedmu deceniju, ali ne odustaje: Ford Mustang se ne odriče V8 motora!
Ford

Podeli:

Dok Mustng ulazi u "sedmu deceniju života", drugi "muscle automobili" polako se gase - tu uključujemo Chevrolet Camaro ili Dodge Challenger V8.

Opadajuća popularnost automobila sa dvoja vrata i sve oštriji propisi o ekonomičnosti goriva otežavaju proizvođačima automobila da nastave da proizvode vozila sa V8 motorima ali ne i za Ford.

Ne samo da je tu osnovna verzija, već i Dark Horse i Mustang GT, oba sa 5,0-litarskim V8 motorima i do 500 KS. Najavljen je i Mustang GTD sa 5,2-litarskim V8 motorom i 800 KS, koji bi trebalo da stigne kasnije ove godine.

Za ljubitelje baterija, tu je i Mustang Mach-E, koji se prvi put pojavio na tržištu 2022. godine, ali je ideja o potpuno električnom Mustangu jedan deo fanova obradovala, dok drugi to smatraju izdajom čitave linije modela. 

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: