Aktuelno 4

02.04.2024.

12:57

Udružuju se BMW i Tata

BMW grupa objavila je saopštenje o novoj saradnji.

Izvor: B92

Udružuju se BMW i Tata
Profimedia

Podeli:

Ova kompanija udružila se sa indijskim brendom Tata Technologies, sa kojom je potpisala sporazum o formiranju zajedničkog preduzeća sa ciljem uspostavljanja centra za razvoj softvera i IT na nekoliko mesta u Indiji.

Plan je da se iskoristi ekspertiza koju Tata Technologies ima u oblasti digitalnog inženjeringa i talenata u Indiji, kako bi se doprinelo strateškoj ekspanziji mogućnosti softverskog kodiranja BMV Grupe u globalnim IT centrima i operacijama 24/7. 

"Fokus će biti na strateškom razvoju softvera, a u softveru za automobile, fokus će biti na automatizovanoj vožnji, infotainment sistemu i drugim digitalnim uslugama", stoji u zajedničkom saopštenju. 

"Naša saradnja sa Tata Technologies će ubrzati napredak u oblasti softverski definisanih vozila - Indija se može pohvaliti velikim brojem talenata sa izuzetnim softverskim veštinama, koji mogu doprineti našoj softverskoj kompetenciji", rekao je Kristofer Grote iz BMW-a. 

Voren Haris, izvršni direktor Tata Technologies, ​​rekao je da je će "stručnost biti u prvom planu", i da će "pomoći BMW-u u projektovanju vrhunskih proizvoda".

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: