Aktuelno 17

02.04.2024.

18:46

Nova zver na putevima: Redizajnirani Taycan do "stotke" stiže za 2,4 sekunde FOTO

Porsche je otkrio redizajnirani električni Taycan, a najveća zanimljivost je domet - kako kažu, može preći 678 kilometara sa samo jednim punjenjem.

Izvor: Večernji list

Nova zver na putevima: Redizajnirani Taycan do "stotke" stiže za 2,4 sekunde FOTO
Porsche

Podeli:

Skidanje plašta sa osveženog Taycana u Cross Turismo izdanju obavljeno je u Pragu, ispred Karlovog mosta. 

Taycan, koji je od predstavljanja 2019. prodat u 150.000 primeraka, i dalje dolazi u tri varijante: kao četvorovratna sportska limuzina, kao sportski karavanski Sport Turismo i kao sportski off-road karavan Cross Turismo.

Osveženi Taycan izgleda ima redizajnirani prednji i zadnji kraj, kao i nova glavna svetla. Novost su opciona HD matrix glavna svetla koja tokom noći nude grafiku sa četiri tačke.

Natpis "Porsche" pozadi je oblikovan trodimenzionalno u staklenoj optici, a prvi put je po želji dostupan u osvetljenoj verziji sa animacijama pri ulasku i izlasku iz vozila. 

Modeli Turbo i Turbo S sada se u spoljnom i unutrašnjem dizajnu vizuelno još više ističu od drugih verzija, zahvaljujući naglašenoj turbonit boji.

Raspoložive su po četiri varijante motora, sa zadnjim pogonom i pogonom na sve točkove - a svi su snažniji i brži od prethodnika. 

Na primer, početni Taycan sa 408 KS i 410 Nm do "stotke" sada stiže za 4,8 sekundi, a Taycan Turbo S sa 952 KS i 1.110 Nm za samo 2,4 sekunde.

Dalje, kao što smo rekli, u zaviusnosti od varijante karoserije i motora, domet se povećao na 678 kilometara, što predstavlja povećanje od 175 kilometara (35%). Cene osvježenog Taycana kreću od 110.370 eura.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: