Odlazak legende: Preminuo Hju Hefner u 91. godini

Osnivač čuvenog magazina za muškarce "Plejboj" Hju Hefner preminuo je u 91. godini. Američka ikona pronađena je mrtva u svom domu, u "Plejbojevoj" vili u Los Anđelesu, potvrdio je njegov sin.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2017.

08:27

Odlazak legende: Preminuo Hju Hefner u 91. godini
Foto: Getty

Kako ističe britanski "Gardijan", Hefner je preminuo prirodnom smrću.

Njegov sin, Kuper izjavio je da mu je otac vodio izuzetan i uticajan život, kao svojevrsni medijski i kulturni pionir i predvodnik nekih od najznačajninijih društvenih i kulturnih pokreta našeg vremena, poput slobode govora, ljudskih prava i seksualnih sloboda.

"Uspeo je da definiše stil života koji leži u srcu "Plejboja", jednog od najprepoznatljivijih i najistrajnijih brendova u istoriji", rekao je. Društvenim mrežama ubrzo su se proširile brojne poruke podrške porodice i osvrti na sve ono što je Hefner doneo svetu u kojem je živeo.

List "Plejboj" postao je ubrzo poznat po svojim sadržajima seksualno eksplicitnog karaktera, a malo je poznato da je prvi intervju za njega dao muzičar Majls Dejvis. Nakon toga ređali su se ekskluzivni intervjui sa Fidelom Kastrom, Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandonom i drugim kultnim ličnostima tog doba.
Foto: Getty
Njegov sin Kuper je napisao:

"Moj otac je živeo izvanredan, značajan život kao medijski i kulturološki pionir. Bio je vodeći glas iza mnogih važnih društvenih i kulturnih pokreta našeg doba, koji su se ticali slobode govora, ljudskih prava i seksualne slobode. Definisao je životni stil i etiku našeg brenda, jednog od najprepoznatljivijih i najdugovečnijih u našoj istoriji. Nedostajaće svojoj deci, meni, Kristi, Dejvidu i Marstonu, kao i supruzi Kristal."

Hefner, koji je bio zadužen za izgled svojih zečica bio je poznat kao veliki ženskaroš, ali i filantrop i veteran Drugog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: