Da li poznajete svoje polne organe?

Pre nekog vremena na ručku sa kolegama, neko je spomenuo ženski polni organ i reč „klitoris“. Jedna od žena, vrlo religiozna gospođa, je pitala šta je to, i nije se šalila. I ne samo da nije znala šta je to, već nije znala ni da to ima. Zaista je bilo tužno.

Život

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2011.

18:53

Default images

Svi prisutni su pokušali da joj objasne šta je, gde se nalazi i čemu služi a neko joj je preporučio i nekoliko knjiga o ženskoj seksualnosti.

Živimo u tako istančanom društvu gde neki koji znaju sve o svome telu budu vrlo iznenađeni kada se suoče sa onima koji gotovo ništa ne znaju. Zvuči neverovatno da neko ne zna koje su mu erogene zone. Međutim, hteli mi to ili ne, zaista postoje one koje ništa ne znaju o svom telu i delovima koji pružaju seksualno zadovoljstvo.

Mrak u kome su živele te žene ima svoj uzrok u, najverovatnije, religijskim ubeđenjima. Žene nisu imale uslove da se istraže a reči kao što su greh, prokletsvo i slično su upotrebljavane za sve žene koje su pokazale radoznalost na polju seksualnosti.

Zbog ovoga, mnoge su prošle kroz život i brak, upražnjavajući seks ali nikada nisu bile istinski zadovoljene. Previše je i onih koje nikada nisu doživele orgazam. Kako je to moguće? Pa nisu znale gde su im erogne zone a o masturbaciji nije bilo ni reči.

Nasuprot muškim polnim organima koji su izloženi i vidljivi, ženski se uglavnom nalaze unutra. Muškarci ne moraju da traže svoje tačke, zbog anatomskih razlika, ali žene moraju.

Međutim, mnoge žene to ne rade jer smatraju da čine nešto vredno sramote i prekora. Mastrubacija je značila perverziju u religiji, medicini, društvu i porodici sve do 50-ih godina prošlog veka.

Muškarci su mogli slobodno da zadovoljavaju svoje apetite, jer su smatrali da je njihova žeđ, seksualna, sasvim normalna.

Smatralo se da samo žene niskog morala imaju seksualnu želju i sve one koje su u tom smislu bile radoznale nisu imale izbora.

Knjiga dr Laure Berman koja je pisana sasvim jasno i direktno, može pomoći radoznalim ženama da se upoznaju sa svojim telom i seksualnošću. Najbolje je da je pročitaju oba partnera jer će to potegnuti i neke razgovore o zabludam koje su raširene po društvu.

Naša tela su savršena ali ne dobijamo ih uz udžbenik, zato je potrebno da nešto naučimo usput.

Reči kao što su vagina, vulva, usmine, ne smeju da budu razlog za neprijatnost ništa više nego penis, testisi ili skrotum. To su delovi našeg tela isto kao što su i uši, ruke, oči. Zdrava seksualnost jednaka je zdravom telu, ali i umu.

Foto: africa / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: