- Vesti -

"Mladi fizičar" nagradio najbolje školarce

Izdavačka kuća Klet i časopis "Mladi fizičar" danas su, povodom godišnjice ponovnog izlaženja časopisa, nagradili škole, nastavnike i učenike koji su najuspešnije rešavali zadatke iz ove publikacije tokom prošle školske godine.

Izvor: Tanjug
Podeli

Osnovna škola "Sveti Sava" u Vladičinom Hanu dobila je laptop, dok je Prva kragujevačka gimnazija štampač.

Desetak učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeno je Englesko-srpskim rečnikom, a knjige su pripale i nastavnicima, saopštio je Klet.

Prvi broj časopisa za sve ljubitelje fizike izašao je 1976. godine. Uz njega su rasle generacije osnovaca i srednjoškolaca, a pomogao je velikom broju učenika da se pripreme za domaća i međunarodna takmičenja iz fizike.

Nakon 105. broja ugašen je zbog finansijskih problema, a pre godinu dana Društvo fizičara Srbije i Klet ponovo su pokrenuli časopis.

"Mladi fizičar" izlazi četiri puta godišnje i učenici i nastavnici mogu pronaći tekstove iz istorije fizike, ekofizike, objašnjenja fizičkih pojmova, biografije fizičara, zanimljivosti, mozgalice, pitalice, zadatke za sve razrede osnovne i srednje škole.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Pokrenuta istraga u kompaniji "Vajnstin"

Vrhovni tužilac savezne američke države Njujork Erik Snajdermen, pokrenuo je danas istragu o kršenju ljudskih prava u kompaniji "Vajnstin", usled niza optužbi za seksualno uznemiravanje koje su u prethodnom periodu iznete na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Vesti ponedeljak 23.10. 20:58 Komentara: 0

Preživeo susret sa tigrastom ajkulom: "Mislio sam da je to kraj"

Jedan britanski ronilac, koji je preplivao 7,5 kilometara do obale pošto je izgubio iz vidokruga čamac sa kojeg je zaronio, tvrdi da ga je u delu puta pratila tigrasta ajkula, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).Džon Kreg (34) bio je u podvodnom ribolovu na zapadu Australije kada je došlo do susreta s ajkulom.

Vesti ponedeljak 23.10. 13:25 Komentara: 4
strana 1 od 3527 idi na stranu