Ateistički natpisi nepoželjni u Zagrebu

Ženska mreža Hrvatske naručila je i platila da poruka "Bez Boga, bez gospodara" bude na tramvajima u Zagrebu mesec dana, ali je natpis skinut već posle prvog dana jer je zagrebački ZET procenio da to nije u skladu s marketinškom politikom te kuće.

Život

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

14:00

Default images

Kako piše "Jutarnji list", ateistički natpis bio je, po uzoru na zapadne zemlje, deo kampanje Koalicije za sekularizam, a naručila ga je koordinatorka Ženske mreže Bojana Genov.

Za jednomesečni zakup triju tramvaja na liniji 14, za mesec dana Genova je platila 11 hiljada kuna (oko 1.500 evra) za šta joj je uredno isporučen račun, ali je natpis dan nakon postavljanja skinut.

"Šefica marketinga mi je rekla da su se ljudi žalili, pa su ga zbog toga tako postupili. To ne samo da je kršenje prava na slobodu govora, nego je reč o poslovnoj prevari, a najgore od svega je što je to javno poduzeće u vlasništvu građana," rekla je Genova za zagrebački dnevnik.

Prema njenim rečima, ovaj slučaj pokazuje da u Hrvatskoj "ne postoji ravnopravnost kad je reč o slobodi govora, jer se vernički stavovi mogu čuti, ali ne i ateistički".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: