Prvi muškarac u drugom stanju

Amerikanac Tomas Biti, iz Oregona, postaće prvi muškarac u istoriji čovečanstva koji će roditi dete.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2008.

16:00

Default images

Tomas Biti je zvanično muškarac, ali to nije uvek bio slučaj. Naime, Tomas je rođen kao žena, ali je hirurškom intervencijom promenio pol.

Zahvaljujući hormonima, razvio je većinu muških polnih karakteristika, a injekcije testosterona donele su mu veću telesnu masu, dlakavost i dublji glas.

Budući da se Nensi, njegova supruga, pre nekoliko godina podvrgla histerektomiji i da ne može da ima decu, Tomas, koji je zadržao svoje ženske reproduktivne genitalije, jajnike i matericu, odlučio je da reši problem tako što će on ostati u drugom stanju.

Beba, koja bi trebalo da se rodi u julu, biće devojčica, a Tomas je oplođen spermom anonimnog donatora.

Američki zakoni ne traže da se pol anatomski promeni u potpunosti. Ja sam legalno muškarac i legalno oženjen s Nensi. Za razliku od istopolnih parova, mi uživamo sva prava heteroseksualnog braka. Nema legalne prepreke da joj rodim dete – objasnio je Tomas.

"Biću otac mojoj kćerki, a Nensi će joj biti majka. Bićemo porodica", kazao je Biti u izjavi za "Advocate", časopis namenjen gej populaciji.

Tomas insistira na tome da želja za detetom nije muška ili ženska, već, jednostavno, ljudska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: