Umro najstariji rođak poslednjeg ruskog cara Romanova

Najstariji rođak poslednjeg ruskog cara Nikolaj II Romanov, princ Dimitri Romanov umro je u Danskoj u 90 godini, saopštila je danas njegova supruga princeza Feodora, prenosi agencija Taš.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2017.

17:10

Umro najstariji rođak poslednjeg ruskog cara Romanova
Foto: Screenshot

Kako se navodi, on je prethodne nedelje zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačen u bolnicu gde je umro u toku noći 31. decembra.

Dimitri Romanov rođen je u Francuskoj, gde su njegovi roditelji živeli u emigraciji.

On je bio direktan potomak poslednjeg ruskog cara Nikolaja II, jer je njegov otac Roman Petrovič Romanov bio rođak po drugom kolenu.

Dimitri Romanov, istoričar i pisac poslednjih godina živeo je u Danskoj, gde je rukovodio humanitarnom fondacijom porodice Romanov, a koja je pomagala bolnice i sirorišta u Rusiji.

Poslednji put on je bio u Rusiji u oktobru 2016, kako bi primio državnu nagradu orden Svetog Aleksandra, za veliki doprinos širenju znanja o ruskoj istoriji i kulturnom nasleđu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: