Želite srećan brak? Pogledajte spisak gostiju

Kako biste povećali šanse da vaš brak potraje duže, sve što treba da učinite jeste da proširite spisak gostiju, prenosi "Newser".

Izvor: Newser

Subota, 23.08.2014.

15:54

Default images

Zašto? Naučnici smatraju da će obavezivanje pred većim brojem ljudi uticati na to da napornije radimo na našoj vezi i njenom održavanju.

Nova studija otkrila je da su parovi koji su na svadbi imali najmanje 150 gostiju imali 52 odsto veće šanse da imaju kvalitetan brak u poređenju sa osobama koje su na svadbu pozvale 50 ili manje osoba.

„Važno je napomenuti da se ovde ne radi o tome da je potrebno potrošiti mnogo novca na svadbu, već da uz vas bude veći broj prijatelja i porodice“, izjavio je profesor sociologije sa Univerziteta u Virdžiniji.

Istraživači su svoje rezultate bazirali na ispitivanju 418 osoba mlađih od 40 godina. Pitanja su se ticala bračnog zadovoljstva, međusobnog poveravanja i misli o „razvodu“ - kako bi istraživači definisali izuzetno kvalitetne brakove.

Ono šta su otkrili je:

Istorija je bitna: Osobe sa manje seksualnih partnera pre braka imali su znatno bolje ocene na ispitivanju od onih koje su imale pozamašan broj partnera pre braka.

„Više iskustva možda povećava svest osobe o alternativnim partnerima. To znači da je tim osobama teže da se obavežu i da budu zadovoljne time“, tvrde istraživači.

Nemojte „uklizavati“: „Uklizavanje“ u velike i bitne stvari kao što su seks, zajednički život, deca ili brak, povezano je sa slabijim vezama, objašnjava istraživač Skot Stenli.

„Klizanje“ se odnosi na to da samo dozvolimo nekom događaju da se desi, dok se „odlučivanje“ odnosi na pravljenje svesne odluke u vezi sa određenom tranzicijom, objašnjava se u studiji.

Osobe koje samo „uklizaju“ u zajednički život možda će se naći u osrednjoj vezi iz koje neće znati kako da izađu i na kraju će završiti „uklizavanjem“ u osrednji brak.

Foto: Image courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: