Srpski naučnici podržali smenu ministra

Srpski naučnici okupljeni u pokret "Spasimo nauku!" pozdravili su najavu smene ministra Žarka Obradovića prilikom rekonstrukcije Vlade Srbije, ali i najavljujemo nastavak protesta.

Život

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2013.

23:16

Default images

"Podsećamo da će smenom ministra Žarka Obradovića biti ispunjen jedan od zahteva našeg protesta koji je na ulicama podržalo 3000 naučnika, kao i najšira javnost. Tražili smo odlazak ministra i svih odgovornih u ministarstvu - zbog nestručnosti, neodgovornosti i ignorisanja problema u resoru nauke." - navodi se u saopštenju srpskih naučnika.

Prethodnih meseci je zbopg raznih propusta u vođenju resora nauke nastao pokret naučnika za zaštitu nauke u Srbiji pod nazivom "Spasimo nauku!". Početkom jula ova grupa je sa svojih 3000 kolega na ulicama Beograda tražila da država nastavi investicije u naučna istraživanja. Zbog načinjenih propusta jedan od zahteva je bio i smena ministra nauke.

"Svesni smo da najavljena smena Žarka Obradovića neće rešiti mnogobrojne probleme zbog kojih je danas nauka na ivici propasti. Zanima nas kakva rešenja predlaže vlast i koje su garancije da će nauka moći normalno da funkcioniše i da se razvija. U sadašnjim okolnostima Srbija je suočena sa novim odlivom mozgova, što onemogućava bilo kakav napredak našeg društva." - navodi se u zaključku saopstenja povodom smene minsitra prosvete i nauke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

19 h

Podeli: