Život / Antitabu 34

Uspeli su da priđu i uslikaju: Evo šta krije Oblast 51 /FOTO

Obično nije dobra ideja biti u blizini Oblasti 51 jer ćete sa puškom uperenom u glavu ljubazno biti ispraćeni. Ipak, to nije sprečilo lovce na NLO, Tima i Trejsi Dojl.

Izvor: B92
foto: getty

Oni su sa dva kilometra nadmorske visine uspeli najdetaljnije do sada da uslikaju Oblast 51 i to na udaljenosti od samo 40 kilometara!

Oblast 51 je jedno od najmisterioznijih mesta na svetu, a teoretičari zavere su ubeđeni da je upravo to mesto gde Amerikanci kriju vanzemaljce i vrše različite eksperimente. Prvobitna namera bila je da se na ovom mestu davne 1955. godine testiraju lokid, špijunski avioni, ali namena vojne baze se često menjala. Zanimljivo je samo da javnost nikada o tome nije obaveštena i da se radnje koje se ovde odvijaju vode kao državne tajne.

foto: getty

Šta znamo o Oblasti 51?

Verovali ili ne, tek 2013. godine javnosti je zvanično potvrđeno da Oblast 51 postoji, tako da je skoro pola veka čitava priča bila na nivou spekulacija. Izveštaj o postojanju Oblasti 51 sastavio je Džefri T. Ričelson, iz Nacionalnog bezbednosnog arhiva.

Američka vlada je čak objavila tačnu lokaciju u Nevadi i deo je vazdušne baze Edvards, nedaleko od jezera Grum. Takođe, znamo da je ova Oblast služila za razvoj i testiranje špijunskih letelica. Otkriveno je da su tu testirani U-2 avoni koji su služili za špijunažu SSSR-a u Hladnom ratu, a skandal je nastao kada se saznalo da su SAD imale pomoć Britanije u tome.

Zanimljivo je i da je Barak Obama bio prvi predsednik koji je Oblast 51 nazvao ovim imenom.

“Sada kad sam postao predsednik, prvo pitanje koje mi svi postavljaju jeste šta se dešava u Oblasti 51“, rekao je Barak novinarima 2013. godine i osvrnuo se na glumicu Širli Meklejn, koja zagovara teorije o postojanju vanzemaljaca. – “Ako budem želeo da saznam, pozvaću Širli Meklejn. Mislim da sam zvanično postao prvi predsednik koji je pomenuo ime Oblast 51?“

foto: screenshot/youtube

Klinton je 1995. godine potpisao naređenje o izuzetku područja od ekološkog zakonodavstva u vezi s kontrolom opasnog otpada, jer bi to zahtevalo “otkrivanje tajnih podataka o tome mestu nekoj neovlašćenoj osobi“.

Jedina osoba koja je bila deo ove baze i progovorila jeste veteran Džejms Nous, koji je radio u Oblasti 51. On je progovorio o svom boravku u tajnoj bazi 2010. godine i otkrio kako je izgledao život šezdesetih godina kada je radio na poziciji specijaliste za radar.

“Kuvari su dolazili iz Vegasa. U bilo koje dana ili noći mogli ste da dobijete biftek“, rekao je i dodao da su im slali i jastoge po želji.

Nažalost, o vanzemaljcima nije ništa rekao.

Pogledajte kako danas izgleda Oblast 51...

Komentari 34
Čitajte
Pošalji komentar

Antitabu

Ko su Katalonci?

Katalonci su narod koji živi u "Paisos Catalans", odnosno u katalonskim zemljama, koje čine Valensija, Balearska ostrva, delovi španske regije Aragon, Rousilon na jugoistoku Francuske i sama Katalonija.

Antitabu ponedeljak 2.10. 12:19 Komentara: 42

Ne, inteligencija nije merilo uspeha u životu, ali evo šta jeste

Koliko je detetov uspeh određen njegovom inteligencijom? Ekonomista Džejms Hekman kaže da nije baš tako izgleda. Ispitivao je obrazovane ljude, posebno političare koliko se visina primanja može vezati za nečiju inteligenciju. Smatrao je samo 50 odsto, ali poslednji rezultati pokazuju da inteligencija određuje primanja samo u 1 do 2 odsto slučajeva.

Antitabu ponedeljak 7.08. 15:25 Komentara: 28

Umetnik oslikao surovu realnost današnjeg društva (FOTO)

Ništa nije savršeno, pa ni moderno društvo. Postoji mnogo stvari koje su problematične, a čak i kada ih primećujemo nismo previše brzi u njihovom rešavanju. Al Margen, ilustrator iz Buenos Ajresa, napravio je seriju neverovatnih crteža koji prikazuju sve probleme današnjeg društva. Fotografije koje su glasnije od reči su ujedno i provokativne, a autor je veoma kritičan prema sadržaju na crtežima i bez imalo ublaživanja je prikazao današnju situaciju. Pogledajte:

Antitabu petak 16.06. 13:32 Komentara: 36