U Srbiji i BiH zubari tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj

Usluge stomatologa u Srbiji i BiH su tri puta jeftinije nego u Hrvatskoj, a za veće zahvate koji tradu nedelju ili dve, većina stomatoloških ordinacija u Novom Sadu će osigurati hranu i smetaj ljudima koji dolaze iz inostranstva.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

11:15

U Srbiji i BiH zubari tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj
foto: thinkstock

Kako piše hrvatski “24 sata“, stomatološke ordinacije iz Novog Sada dočekaće pacijente na aerodromu i odvesti ga kod stomatologa, a sve je uključeno u cenu. Štaviše, Hrvati koji dolaze u Srbiju da ugrađuju implantate puni su hvale za novosadske stomatologe.

Bosna i Hercegovina još uvek ne nudi smeštaj, ali noćenje u privatnom smeštaju u centru Sarajeva može se naći već za 20KM. Privatnih stomatologa ima i u gradovima blizu hrvatske granice, pa se nakon brušenja, vađenja zuba, lečenja i svega što se radi pre stavljanja navlaka ili mosta možete otići kući i vratiti kroz pet, šest dana po nove zube.

“U Hrvatskoj su mi tražili 4.500 evra za gornju vilicu. Stomatološki hirurg u Bosni rekao je da mi pola tih stvari koje su mi u Hrvatskoj predložili uopšte nisu potrebe. Na kraju sam navlake za 12 zuba u Bosni platila 900 evra“, kaže jedna čitateljka.

Dr Sanja Vuić kaže da su cene materijala koji se koriste u Hrvatskoj i Srbiji iste, ali da je u Srbiji jeftinije iznajmljivanje prostora za ordinaciju, ali je i cena rada niža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: