Album s pesmama svih ukućana

Izvor: B92

Subota, 29.11.2008.

16:31

Default images

Već ovog vikenda studenti ulaze u studio jer je trenutno u planu izrada kompilacije na kojoj će se naći izvedbe većine takmičara. Planirano je da prva kompilacija izađe do Nove godine, dok se objavljivanje druge očekuje u martu sledeće godine.
- Tokom ove i sledeće godine uradiće se tri kompilacije pesama i krenućemo na turneju. Tu će studenti sami isplivati i tako ćemo oceniti kome će se prvo odraditi album. Rekli smo svim značajnim autorima iz bivše Jugoslavije da nam treba oko osamdeset dobrih pesama - počinje priču za „Blic” Goran Stamenković, čelni čovek producentske kuće „Emotion”,
koja trenutno radi na opipavanju terena te ispituju kakve pesme leže kojim učesnicima….
- Nikada se nije desilo da je neko ovoliki projekat pokrenuo odjednom i nije lako u kratkom roku dobiti te pesme. Već smo pitali studente s kim bi voleli da rade pesme i sada ulazimo u studio i isprobavamo kako kome koja pesma leži. Recimo, od našeg kompozitora Vlade Grajića, pobednika na „Evroviziji” prošle godine, autora pesme „Molitva”, probaće se pesma za Nikolu Sarića, Nikolu Paunovića i Đorđa Gogova i odlučiće se kome će pripasti. Kada je u pitanju Danijel, on već ima fenomenalnu stvar koju mu je uradio Skaj Vikler - objašnjava Stamenković.
Iako su odlukom publike ispali iz kuće, Milica i Đorđe nisu izostavljeni iz ovih planova. I oni će tokom ovog vikenda ući u studio.
- Đorđe Gogov je nama veoma interesantan jer dugo nismo imali pevača sa toliko pozitivne energije. I za nega je urađena pesma i on, kao i Milica, ovoga vikenda ulazi u studio - naglašava on.
Pobedniku „Operacije trijumf”, kome je svakako zagarantovan album, CD će biti urađen na proleće 2009. godine, dok se izrada ostalih albuma drugih takmičara planira do kraja naredne godine. Publika će biti u prilici da prati svaki korak nastajanja karijere sadašnjih studenata, a budućih zvezda.
- Na albumima za studente sarađivaćemo sa gotovo svima koji u ovom poslu nešto znače. Rad u studiju ćemo snimati preko lajv strima (prenos uživo, prim. nov.) tako da će gledaoci imati prilike da uživo vide kako nastaju pesme i kako izgleda rad - objašnjava Stamenković.
Podsećamo da će iz „Operacije trijumf” najverovatnije nastati i jedan dobar muški bend, a u planu je da bude sastavljen od Nikole Sarića, Đorđa Gogova, Vukašina Brajića i Nikole Paunovića.
- Još ništa nije definitivno jer tek sada ulazimo u studio. Probamo, eksperimentišemo i do kraja će se sve iskristalisati - priča Stamenković.
Osim kompilacija, albuma i bendova, „Emotion” planira i koncertnu turneju. Kako saznajemo, ova kuća je već dobila pozive za koncerte u celoj bivšoj Jugoslavije, a trenutno su pregovori da se koncerti održe u Makedoniji i Banjaluci odmah po završetku šoua. Od marta, najverovatnije, zvanično i kreće turneja gde će studenti imati sopstveni repertoar i goste, i plan je da koncerti produkcijski izgledaju kao gala veče, sa specijalnim efektima i skupocenom opremom.

Idu i na „Evroviziju”

Kao što je i najavljeno na početku šoua, studenti će biti pripremani i za „Evroviziju”.
- Nina ide na takmičenje u Crnoj Gori, Aleksandar u Makedoniji i to je lako odlučiti. Igor Curkov je trenutno bliži za Hrvatsku jer za Anu još nismo dobili adekvatnu pesmu. Za Bosnu je, takođe, teško odlučiti i tu ćemo izabrati kada dobijemo pesme. Idemo sa Adnanom ili Vukašinom. U Srbiji nije lako jer ima dosta kandidata koji mogu pobediti. Možda spojimo trojku, možda naš rok bend. To ćemo odlučiti kada vidimo koje pesme imamo, ali rokovi su zaista kratki - ističe Stamenković.

Prilika za izbačene

Što se tiče studenata koji su se na Akademiji kratko zadržali poput Antonije, Andree, Mike, Kristijana i drugih koji nisu imali priliku da se istaknu, oni će najverovatnije dobiti još jednu priliku.
- Naravno da razmišljamo o njima. Postoji mogućnost da se još koji put pojave na gala večeri do kraja šoua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: