Prvi pravi svetski bitcoin smartfon uskoro na tržištu

Bitcoin smartfoni, odnosno mobilni telefoni koji bezbedno mogu da čuvaju u šalju kriptovalutu dugo su predstavljali fascinirajući ali nedovoljno razvijen koncept. A to je ideja koja otvara čitav jedan novi koncept elektronske trgovine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2017.

13:45

Prvi pravi svetski bitcoin smartfon uskoro na tržištu
GettyImages

Finney je pametni telefon koji nudi "ultra-bezbedno radno okružnje sa mogućnošću aktiviranja blokčejn mreže" koje ima sve pogodnosti i funkcionalnost operativnog sistema Android.

Uređaj košta 999 dolara, i predstvalja prvi svetki "pravi" bitcoin smartfon - bitfon.

A kako bi svrha telefina bila naglašena, proizvođač Sirin Labs organizuje proadju tokena čiji kupci će biti jedini u mogućnosti da kupe uređaj.

Telefon poseduje ekran od 5,2 inča, 8GB rama i 256GB prostora za skladištenje. Imaće prednju kameru od 16 i zadnju od 12 megapiksela

Telefoni će moći da između sebe formiraju nezavisnu blokčejn mrežu, koju će pokretati IOTA Tangle tehnologija.

Ovaj pametni telefon je dobio ime po pioniru bitcoina Halu Finiju, koji je preminuo 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: