RIM loše posluje i u matičnoj zemlji

Iako kompaniji RIM u poslednje vreme ne ide najbolje, u matičnoj zemlji, Kanadi, njihovi smartfoni bili su najpopularniji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 23.03.2012.

12:22

Default images

Iz analitičke kompanije IDC stiže izveštaj da je u prošlog godini Apple isporučio više smartfona u Kanadi od RIM-a. Apple je isporučio 2,85 miliona, a Research In Motion je isporučio 2,08 miliona uređaja.

Godinu ranije, 2010., RIM je prodato pola miliona više od Applea, ali to je bilo pre velikih problema koji su zadesili RIM servise prošle godine, koji su u osetnoj meri ugrozili njihovu reputaciju.

Bloomberg prenosi da je 2008. godine, RIM na svaki iPhone prodavao pet svojih smartfona.

Prodaja u Kanadi pala je za 13 posto u trećem kvartalu ove fiskalne godine u odnosu na prethodnu, a u Americi je pala za čak 45 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: