Crnogorac tuži Facebook

Mustafa Fteja, poreklom iz Crne Gore, odlučio je da tuži Facebook zbog toga što mu je nalog blokiran, i to za iznos od pola miliona dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 01.02.2011.

10:09

Default images

Crnogorac koji živi u Njujorku kaže da mu je nalog blokiran 24. septembra i da je na taj način izgubio mnoge kontakte, jer je na listi imao 340 prijatelja, ali i slike i uspomene.

"To je bio način na koji sam komunicirao sa ljudima", rekao je Fteja koji sumnja da je u pitanju verska diskriminacija, jer je on muslimanske veroispovesti. Osim 500 hiljada dolara, Fteja zahteva od Facebooka da mu vrati nalog, a tužbu je poneo jer, kako kaže, želi pravdu.

"Živeo sam u zemlji komunizma u kojoj ljudi nisu imali prava. Ovo je isti slučaj. Ne radim to zbog novca, nego zbog pravde", rekao je Mustafa.

On kaže da je ovu društvenu mrežu koristio za kontaktiranje prijatelja u Albaniji, Crnoj Gori, Nemačkoj i Austriji, a iako je tražio objašnjenje od Facebooka, kaže da mu nije rečeno zbog čega je konkretno njegov nalog ukinut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: