Apple patentirao "pametni bicikl"

U vreme tržišne utakmice, svaka inovacija prvo kreće od patenta, a pogled na novoregistrovane patente daje nam dobar uvid u proizvode koji bi se mogli pojaviti na tržištu. Sudeći prema poslednjem Appleovom patentu, uskoro bismo mogli voziti "pametnije" bicikle

Izvor:

Američki biro za patente objavio je odobrenje najnovijeg Appleovog patenta. Patentirani sistem nazvan je 'Smart Bicycle System', a koristi senzore ugrađene u uređajima iPod ili iPhone za prikupljanje određenih informacija te slanje bežičnim putem na odgovarajući udaljeni sistem.

Naravno, celi niz dodatnih senzora mora biti ugrađen u bicikl, a sve zajedno sakuplja se na Appleove uređaje i prikazuje na odgovarajući način.

Ovom metodom vlasnicima "pametnih" bicikala omogućeno je merenje ubrzanja, dužine vožnje, intervala između vožnji, nadmorske visine, brzine vetra pri vožnji, kao i čitavog niza drugih podataka.

Apple je zahtev za ovim patentom predao još u prvom kvartalu 2009. godine, a sve detalje patenta možete pogledati na ovoj adresi.

Vesti

Hakerska firma meta napada hakera

Jedna italijanska kompanija koja prodaje hakerske alate raznim vladama navodno je i sama postala meta hakerskog napada, zbog čega su na internet procurila interna dokumenta i ugovori koje je sklapala sa držvama.

Vesti ponedeljak 6.07. 14:47 Komentara: 1

Microsoft boji stvarne predmete u digitalnom obliku

Microsoft Research stoji iza brojnih stvari koje su danas u srcu mnogih gedžeta, poput HoloLensa ili Kinecta, no čak i kada takvi proizvodi ugledaju svetlo dana na tržištu - inženjerske ruke opet pronalaze neke nove primene. Jedna takva je 'semantičko bojenje' stvarnih predmeta u digitalnom obliku

Vesti ponedeljak 6.07. 11:26 Komentara: 0
strana 1 od 1243 idi na stranu