4G u Srbiji možda već 2012.

Da bi se četvrta generacija mobilne telefonije mogla koristiti i u Srbiji potrebno je samo izvršiti softversko prilagođavanje, rekla je agenciji Beta državna sekretarka za Digitalnu agendu, Jasna Matić.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

11:38

Default images

Što se datuma kada bi 4G mreža mogla da profunkcioniše u Srbiji tiče, Matić je rekla da bi se to moglo desiti već sledeće godine, jer su pojedini operateri već testirali LTE opremu.

Ona je rekla i da se očekuje da, kada početkom sledeće godine stupi na snagu liberalizacija usluga fiksne telefonije, operateri krenu sa ponudama paketa usluga mobilne, fiksne telefonije, interneta i kablovske. To će, prema njenim rečima, dovesti do tržišne dinaminke, ali i pregrupisavanja na tržištu.

Osim toga, u Srbiji se očekuje i da se u narednih godinu dana pojavi "jedan veliki projekat" u informaciono-komunikacionim tehnologijama, rekla je Matić, bez daljeg preciziranja o čemu se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: