Twitter "ubio" simbol @

Korisnici Twittera su u četvrtak uveče primetili neobičan "defekt" na ovoj društvenoj mreži – nemogućnost prikazivanja univerzalnog simbola @.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Subota, 10.12.2016.

08:37

Twitter
Foto: Thinkstock

Uzrok je poslednji update stranice usmeren na promenu načina komunikacije. Čelništvo Twittera je "ubilo" simbol @ koji se pored email adresa koristi i kao zamena ili ključ u obraćanju drugim korisnicima. To je uzrokovalo da se tvitovi upereni konkretnim korisnicima objave bez odrednice.

Problem je primećen kod korisnika iPhonea, odnosno korisnika operativnog sistema iOS. Kako bi sve ispravili, čelnici Twittera su naredili brisanje updatea koji evidentno nije dočekan sa odobravanjem.

Twitter ipak planira u potpunosti da uvede novi način obraćanja korisnicima (koji nije objašnjen), a koji zahteva uklanjanje simbola @. Prema svemu sudeći, čelništvo kompanije će sačekati bolje dane i korisnike spremnije na promenu, piše The Verge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: