Tehnopolis

Petak, 12.11.2010.

17:04

Stiže li ubica Gmaila?

Ubica Gmaila, kako su mnogi nazivali Facebook projekat- email klijent Titan, mogao bi da bude zvanično predstavljen u ponedeljak, za kada je zakazana konferencija za novinare.

Izvor: B92

Default images

Kako predviđa portal TechCrunch, događaj će za temu imati nešto u vezi sa "inboxom", pa je sva prilika da bi Titan mogao da ugleda svetlost dana.

Korisnici bi imali adrese @facebook.com, a kako Facebook dobro poznaje sa kim se družite, lako će moći da kategorizuje poštu prema tome koliko vam može biti važna ili koliko ste bliski sa pošiljaocem.

Situacija se u poslednje vreme prilično zahuktala između kompanija Facebook i Google.

Sve je počelo kada je Google promeni svoju politiku vezano za Contact API. Naime, sve kompanije koje su želele da njihovi korisnici importuju svoje Gmail kontakte kako bi pronašli prijatelje, sada je trebalo da uzvrate istom uslugom. Kako Facebook to nije uradio, Google mu je blokirao pristup Contact API-ju.

Nakon toga iz Facebooka su odlučili da tu zabranu zaobiđu i ponudili su korisnicima jednostavan način da downloaduju svoje Gmail kontakte, i onda ih uploaduju na Facebook.

Da li će Facebook uskoro krenuti u borbu za svoj udeo na tržištu mail klijenata, biće poznato nakon ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: