Tehnopolis

Sreda, 29.08.2012.

11:46

Solarni punjač i u Vranju

Mobilna telefonija Srbije (MTS) i kompanija Strawberry Energy postavile su u Vranju solarni punjač za mobilne uređaje.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, pored punjenja baterija prenosivih uređaja, solarni punjač "strouberi drvo" omogućava i besplatno surfovanje internetom preko modernizovane MTS mreže, koja je dostupan u neposrednoj blizini punjača.

"Strawberry drvo" je visoko pet metara i okruženo klupama, tako da, kako se navodi, istovremeno može da bude i mesto za odmor 10 korisnika dok im se telefon puni energijom sakupljenom od Sunca.

Telekom Srbija i Strawberry Energy su do sada postavili "strouberi drvo" u Beogradu, Novom Sadu i Kikindi, a planirano je postavljanje solarnih punjača u još dva grada u Srbiji.

Strawberry Energy je, kako se navodi, mlada je kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u oblastima obnovljivih izvora energije i održivog razvoja, a pobedila je na "Nedelji održive energije 2011" u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: