Internet domen Srbije .sp, .ss ili .rs

Građanima Srbije do kraja godine biće omogućena neograničena registracija internet domena sa novom nacionalnom skraćenicom, najavio je član Upravnog odbora novog Registra nacionalnog Internet domena Srbije Slobodan Marković.

Info

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 10.07.2006.

16:30

Default images

Sa novom nacionalnom skraćenicom za Srbiju koju treba da dodeli Međunarodna organizacija za standarde, kroz tri-četiri meseca mogla bi da počne registracija internet domena dostupna i fizičkim i pravnim licima.

Marković kaže da su u razmatranju za nacionalnu skraćenicu za Srbiju domeni .sp i .ss, a jedna od mogućih varijanti je rs. Cena registracije će biti slična ceni za .com, .net, .org - pet do deset evra.

Marković je rekao da je sadašnja registracija internet domena .yu besplatna, ali i ograničena samo na pravna lica i to jedan domen po pravnom licu i rekao da će postojeći .yu domeni nastaviti da funkcionišu još najmanje pet godina.

RNIDS je osnovan 8. jula, a upravni odbor RNIDS ima sedam članova. To je stručna, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija koja upravlja nacionalnim Internet domenom.

“Počeo je proces izbora novog “top level“ internet domena i zato moramo imati organizaciju koja će moći da se bavi tim pitanjem“, kazao je prilikom osnivanja RNIDS pomoćnik ministra nauke Čedomir Šuljagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: