Užice: Odsad i internetom do petice

Učenici srednje Tehničke škole u Užicu dobili su internet portal koji bi trebalo da olakša i unapredi njihovo obrazovanje.

Info

Izvor: eKapija

Četvrtak, 18.05.2006.

17:30

Default images

Internet portal Tehničke škole u Užicu - www.tehnickaue.edu.yu, koji je nastao u okviru projekta "E-znanje Užice" i predstavlja web sajt namenjen informisanju, komuniciranju i obrazovanju učenika te srednje škole, počeo je sa svojim radom.

Sam projekat "E-znanje Užice" realizovan je kao sastavni deo mnogo šireg projekta pod nazivom "Program reforme srednjeg stručnog obrazovanja", čiji pokrovitelj je bilo Ministarstvo prosvete i sporta Srbije, dok je značajnu finansijsku pomoć u svemu tome pružila i Evropska agencija za rekonstrukciju.

Glavni "krivci" za pojavu pomenutog internet sajta su rukovodstvo i nastavnici Tehničke škole u Užicu, kao i grupa eksperata iz IT kosalting kompanije "Veza".

Kako je istaknuto 18. maja 2006. godine u Beogradu, na zvaničnoj promociji rezultata koji su realizacijom projekta "E-znanje Užice" dosad ostvareni, osnovna zamisao svega je da se kroz korišćenje naprednih mogućnosti savremene IT tehnologije i interneta da doprinos unapređenju metoda, pristupa i sredstava nastave u Tehničkoj školi u Užicu, ali i da se svi njeni učenici osposobe i naviknu na elektronski vid komunikacije, učenja i, na posletku, poslovanja.

Sam internet sajt www.tehnickaue.edu.yu, osim zanimljivih i aktuelnih tinejdžerskih informacija i priloga, sadrži i kompletan pregled nastavnih planova za 20 predmeta srednje Tehničke škole u Užicu, zatim rasporede časova za sve razrede, kao i mnoge druge informacije vezane za rad te škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: