Ignjatovićeva: Sledeći cilj je podijum u Svetskom kupu

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović zadovoljna je 14. mestom u kombinaciji na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, ali da veruje kako je mogla još bolje.

Izvor: B92, Tanjug Srbija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Ignjatovićeva je poručila da joj je sledeći cilj podijum u Svetskom kupu.

"Ove godine pomerila sam i svoju i srpsku granicu, šesto mesto u Lenserhadu, na OI znam da sam mogla bolje, naravno, 14. mesto jr super, osvojila sam i bodove za Svetski kup, ali mislim da sam slalom mogla da odskijam brže. Kombinacija je bila takva da je spust bio veoma zahtevan, a dosta lak slalom. Nisam nezadovoljna, ali negde sam želela da budem u Top 10", rekla je Ignjatovićeva Tanjugu.

Prvi naredni izazov za nju biće trka Svetskog kupa u Kran Montani.

"Trenutno sam 13. na listi u kombinaciji, niko nije imao taj plasman, nadam se da mogu još bolje, imam prostora za napredak u kombinaciji, volela bih da se u narednim sezonama popnem na podijum. To je kratkoročni cilj, a maštam naravno o pobedi u Svetskom kupu i olimpijskoj medalji".

Takođe, ponovila je da od Saveza zaslužuje poštovanje, kako se ne bi ponovila situacija da u Pjongčang ne putuje njen trener.

"To je odluak drugih ljudi, ali ostala sam fokusirana na sebe, trenirala sam sa Slovenkama, sa njihovim trenerima i nisam bila uskraćena, ali mislim da svojim rezultatima zaslužujem sportsko poštovanje", poručila je Ignjatovićeva.