Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 26.02.2017.

16:09

Globus za Štuhec u kombinaciji, Šifrin +300 u SK

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec osvojila je mali Kristalni globus u alpskoj kombinaciji i Svetskom kupu, trećim mestom u Kran Montani u nedelju.

Izvor: AK

Autor: AK

Globus za Štuhec u kombinaciji, Šifrin +300 u SK
Foto: Getty images

Štuhec je prva skijašica iz Slovenije od Tine Maze iz sezone 2012/2013 koja je osvojila neki globus u SK.

U nedelju je neočekivano trijumfovala Amerikanka Mikaela Šifrin, prvi put u karijeri u kombinaciji, te povećala prednost u generalnom poretku SK na skoro 300 bodova.

Glavna konkurentkinja joj je upravo Štuhec, koja je na drugom mestu prestigla povređenu Laru Gut, koja je završila sezonu nakon pada na nedavnom Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu.

Na postolje se u nedelju u Švajcarskoj popela i Federika Brinjone. Širfin je bila tek sedma nakon superveleslaloma, ali je fantastičnom vožnjom u slalomu stigla do 0,7 sekundi prednosti ispred rivalke.

Druga Amerikanka Lindzi Von nije nastupila zbog trovanja hranom i pada u subotu.

Skijašice sezonu nastavljaju u Južnoj Koreji sledećeg vikenda. U Pjongčangu, domaćinu narednih Zimskih olimpijskih igara 2018, na programu su tri spusta i superveleslalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

43 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu