Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.01.2011.

22:03

Valhofer povređen, želi da skija

Austrijanac Mihael Valhofer mogao bi da propusti takmičenja u legendarnom Kicbilu, koja su na programu od petka do nedelje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Valhofer je u sredu tokom treninga superveleslaloma povredio grkljan kada je naleteo na jednu od kapija na stazi.

Iako se po završetku treninga nije mogao da govori i žalio se na jake bolove, u bolnici u Sankt Johanu, nedaleko od Kicbila ustanovljeno je da njegova povreda, ne zahteva poseban tretman.

Uprkos tome, Valhoferovo učešće u superveleslalomu i spustu na legendarnom Štrajfu je pod znakom pitanja, a konačna odluka će biti doneta u četvrtak. Tada će trostruki osvajač malog Kristalnog globusa u spustu biti podvrgnut novim testovima, kakvi se obavljaju kod asmatičara, i ukoliko ne bude problema on bi na stazi mogao da se nađe već nekoliko sati kasnije, na treningu.

Na veoma glup način sam ’ušao’ u kapiju i povredio sam koleno i grkljan. Koleno mi je oteklo, ali povreda nije teška, ali mi zato povreda grkljana predstavlja veliki problem jer ne mogu da gutam. Ipak, verujem da ću dobiti zeleno svetlo i da ću moći da treniram jer u najgorem slučaju mogu samo da mašem sa starta“, rekao je Valhofer.

Prvi trening u spustu u Kicbilu otkazan je zbog loših vremenskih uslova, dok je drugi zakazan za četvrtak od 10.15 časova. Da bi se trka u toj disciplini uopšte održala potrebno je da se bar jedan trening održi, a organizatori se nadaju da će u četvrtak imati više sreće u četvrtak. U petak se u Kicbilu vozi superveleslalom, u subotu spust, dok je za nedelju zakazan slalom, koji će se bodovati i za kombinaciju.

B92 je u Kicbilu i narednih dana možete da očekujete eksluzivne izveštaje sa legendarne trke, a do tada možete da pročitate tekst „Kicbil, tamo svi žele pobedu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

52 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu