Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 20.03.2016.

17:30

Partizan preokretom odbranio titulu!

Hokejaši Partizana odbranili su titulu šampiona države pobedom nad Crvenom zvezdom posle preokreta i produžetka sa 3:2!

Izvor: MN

Autor: MN

Partizan preokretom odbranio titulu!
Starsport

Crno-beli su ukupnim rezultatom 3-1 u finalnoj seriji stigli do 11. uzastopne šampionske titule.

Zvezda je prva povela u veoma zanimljivom i dinamičnom meču, Partizan je uspeo da izjednači i preokrene, ali su crveno-beli u poslednja dva minuta susreta izborili produžetak. Milovanović je posle dva minuta igre u nastavku postigao gol i rešio pitanje šampiona Srbije.

Tok meča:

U prvih nekoliko minuta nije bilo šansi na obe strane. U nastavku je Partizan bio nešto konkretniji, ali nije uspeo da postigne gol. Dve prilike imala je i Crvena zvezda sa igračem više, ali su crno-beli oba puta uspešno odbranili pauer plej. Najveći šansu Partizan je propustio preko Milovanovića u kontrapadu, dva minuta pre kraja prve trećine, ali on posle gužve pred golom nije uspeo da donese vođstvo svom timu. Potom je i Ogrizović bio u sličnoj situaciji, ali ostalo je 0:0.

Na početku druge trećine dve uzastopne prilike za crveno-bele, ali Trifonov spasava Partizanov gol. Žukov je na drugoj strani pokušao, ali je uspeo samo da izvuče prvi pauer plej za crno-bele. Uzbudljivija igra u nastavku, „pljušte“ prilike na obe strane, ali i golmani odlično rade svoj posao. Posle dosta propuštenih prilika, u finišu druge trećine Zvezda stiže u vođstvo preko Kerezovića, koji je iskoristio pad koncentracije Partizana.

Crvena zvezda je nastavila u dobrom ritmu na početku treće četvrtine, poklušaval je da duplira prednost, ali golman Trifonov čuvao je svoju ekipu. Iz prve prave prilike u trećoj trećini crno-beli poravnavaju rezultat. Iskoristio je Partizan grešku rivala, a Žukov postiže važan pogodak. Crno-beli po postignutom golu igraju agresivnije, a propustili su priliku za preokret kada je pogođena prečka. Šest minuta pre kraja Partizan stiže do potpunog preokreta, Vlasov posle sjajnog driblinga postiže gol za 2:1. Zvezda je "sve karte" bacila u napad, to joj se isplatilo, zbunjena je bila odbrana Partizana, a Trifonov nije mogao da spreči Markelova da bude precizan za 2:2, dva minuta pre kraja.

U produžetku se igralo dva minuta, kada je Milovanović postigao gol za Partizan za veliko slavlje crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve