Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 14.06.2014.

09:39

NHL: Stenli kup ide u Los Anđeles!

Hokejaši Los Anđeles Kingsa osvojili su NHL šampionat pobedom nad Njujork Rendžersima u petoj utakmici finalne serije.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Kingsi su do titule stigli ukupnim rezultatom 4-1, a ključni trijumf je ostvaren u produžecima, golom Aleka Martinesa u samom finišu.

Ekipa iz Kalifornije je imala prednost u toku celog duela, vodila je u dva navrata, ali su Rendžersi uspevali da izjednače i izbore dodatno vreme za igru.

Los Anđeles je poveo u na početku sedmog minuta prve deonice preko Džastona Vilijamsa, a nešto manje od deset minuta kasnije, u drugoj trećini stiglo je izjednačenje, Kris Krajder je bio precizan za 1:1.

Neutralan rezultat bio je na snazi svega četiri minuta, Brajan Bojl je na asistenciju Karla Hagelina doneo vođstvo Kingsima, a novo poravnanje stiglo je u osmom minutu poslednje trećine, Marijan Gaborik je odveo utakmicu u produžetak.

Kako u prvom dodatnom periodu nije bilo golova, meč je nastavljen, a gol vredan titule za Kingse postigao je Martines, posle kombinacije Tajlera Tofolija i Kajla Kliforda.

Za najkorisnijeg igrača plej-ofa proglašen je ofanzivac Kingsa Džastin Vilijams, kome je ovo drugi Stenli kup u karijeri, prethodni je osvojio sa Karolinom 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve