Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 02.03.2011.

18:07

Partizan osvojio Slohokej! (video)

Hokejaši Partizana osvojili su Slohokej ligu u svojoj drugoj sezoni u ovom neformalno regionalnom takmičenju u hokeju na ledu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su u ledenoj hali "Pionir" pobedili Olimpiju sa 4:0 i sa 3:1 u finalnoj seriji savladali tim iz Ljubljane.

Pred oko 2000 navijača, Partizan je otpor gostiju slomio sa po dva gola u drugoj i trećoj trećini. "Crno-beli" su poveli golovima Kovačevića (26) i Vučurevića (29). Na korak od titule Partizan je doveo Sretović (45), a sve je rešio drugim golom Kovačević minut pre kraja.

Olimpija je prvi meč dobila sa 3:2, Partizan je izjednačio rezultat sa 10:2 u prvom duelu u Beogradu, a u ponedeljak je u Ljubljani slavio sa 7:4.



Ledena dvorana Pionir, čiji je kapacitet dve hiljade sedišta, bila je ispunjena do poslednjeg mesta, dok je ispred dvorane ostalo još oko dve stotine navijača Partizana. Oni su utakmicu posmatrali kroz prozore hale.

U prvoj trećini najbolju šansu propustio je kapiten Partizana Marko Milovanović, kada je izašao sam pred gostujućeg golmana. "Crno-beli" su u toj deonici dva puta pogodili okvir gola, a igrači Olimpije jednom.

U drugih 20 minuta domaći tim je ušao agresivnije i sa dva gola nagovestio novog šampiona Slohokej lige. Najpre je Kovačević bio precizan posle solo akcije, a onda i Vučurević udarcem sa distance.

Drugu deonicu obeležila je i čvrsta igra "crno-belih" u odbrani. Igrajući na ivici incidenta uspeli su da se nekoliko puta odbrane u situacijama kada su imali igrača manje.

Poslednji period utakmice Partizan je iskoristio da udvostrući prednost. Prvo je na asistenciju Marka Milovanovića precizan bio Sretenović, a potom je drug put na meču pogodio Kovačević.



Poslednji sudijski zvižduk bio je znak da u vis polete kacige novih šampiona, koji su titulu proslavili zajedno sa navijačima u maniru Partizanovih košarkaših mečeva. "Crno-belima" je ovo druga sezona u ligi, a u pvoj su poraženi od Maribora u finalnoj seriji sa 2:1.

"Olimpija je tokom regularne sezone bila za nijansu bolja od nas. Mesec dana ranije su počeli pripreme, ali smo uspeli da ih prestignemo. Od početka sam govorio igračima da im je potrebno iskustvo za ovakve mečeve, što su oni na kraju i sami stekli. Zasluženo smo trijumfovali", rekao je trener Pavel Kavčič po završetku meča i dodao:

"Kada sam došao u Partizan video sam da ekipa ima mesta za napredak. Čestitam svima na radu u proteklih osam meseci".



Kapiten Marko Milovanović rekao je da "od sreće zapliće jezikom, pa ne zna šta da kaže".

"Nije bilo uopšte lako. Hvala publici i saigračima, kao i igračima Olimpije. Bila je dobra serija, igralo se fer u svim utakmicama, a svaki meč je nosio posebnu draž", ocenio je Milovanović.

Dvostruki strelac za Partizan Marko Kovačević smatra da je "ekipa pokazala karakter".

"Nije lako osvojiti nijednu titulu. Olimpija se borila do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali smo večeras zasluženo slavili. Tokom cele sezone pokazali smo karakter i pehar je došao kao nagrada", rekao je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

40 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu