Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.07.2015.

11:00

Karolina za B92: Vaspitana sam da ostanem ista

Karolina Voznijacki dobro gura na Vimbldonu – u prve tri runde nije izgubila set i peti put u karijeri plasirala se u osminu finala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Osim toga, Karolina stiže i da odradi obaveze prema sponzorima, pa je tako bila na štandu Lavazza, kompanije za prozivodnju kafe, i tom prilikom novinari su mogli da razgovaraju sa njom.

U velikoj gužvi dobili smo nešto manje od dva minuta sa nekada prvom teniserkom sveta.

Kada je delila kafe prolaznicima u okviru promocije, najveći broj njih tražio je zajedničke fotografije, mnogi nisu mogli da veruju da vide Karolinu tako blizu, pa smo je pitali kako se nosi sa pažnjom koju dobija gde god da se pojavi.

“Vaspitana sam na pravi način i moji roditelji su me učili da uvek ostanem ista osoba – samo zato što igram tenis, ne znači da ne treba da budem dobra osoba. Uživam u onome što radim, to je moja strast, ali nikada ne poletim – ja sam obična devojka koja igra tenis“.

Već dugo se govori o njoj, svoje prvo Gren slem finale igrala još 2009. godine i prilično je iskusna teniserka. Međutim, mnogi zaboravljaju da će Voznijacki uskoro napuniti tek 25 godina.

“Nadam se da najbolje tek dolazi – mislim da napredujem neprestano i da postajem sve bolja. Predstoje mi sjajne godine“.

Dok je bila prva na svetu, na Dankinji je bio veliki pritisak da osvoji Gren slem titulu – igrala je u dva finala US opena, još tri puta je bila u polufinalu, ali do trofeja još nije stigla.

“Nisam u stvari nikad maštala o tome. Moj je stav samo da se borim za svaki poen i to je to. Jedino što mogu jeste da dam sve od sebe, a za ostalo ćemo videti“.

Karolina potiče iz sportske porodice – majka Ana bila je reprezentativka Poljske u odbojci, a otac Pjotr bio je fudbaler.

“Volim fudbal, rukomet, gimnastiku, plivanje, u stvari volim sve sportove i bavim se njima kad god imam vremena, to mi je zabavno“.

Za kraj, pitali smo Voznijacki da li možda zna nešto o Srbiji osim tenisera i teniserki.

“Ne znam mnogo u Srbiji, nikada nisam bila tamo, ali igrala sam FED kup u Crnoj Gori. Mesto se zvalo Ulči.. Ulči“, mučila se Karo da izgovori Ulcinj, pa smo joj pomogli, “U svakom slučaju, hvala svima u Srbiji koji navijaju za mene, nadam se da ću doći uskoro u Srbiju i da će to biti lepo iskustvo“.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari opet na terenu

Britanski teniser Endi Mari vraća se na teren 18. maja u Ženevi, saopšteno je na sajtu turnira u tom švajcarskom gradu.

Tanjug

15:05

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu