Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.06.2010.

22:51

Rafa uz 'posebni tretman' do pobede

Drugi nosilac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je savladao Pol-Anrija Matjea sa 6:4, 6:2, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle dva maratonska meča u pet setova, Nadal je za dva časa igra bez problema izašao na kraj sa Francuzom, a pritom nijednom nije izgubio gem na svoj servis. Za plasman u polufinale Španac će se boriti sa Robinom Soderlingom, koji je bio bolji od Davida Ferera sa 6:2, 5:7, 6:2, 3:6, 7:5.

Nadal, koji je u prethodnim mečevima imao problema sa kolenom i laktom, sada je igrao na vlro visokom nivou tokom celog meča i nije imao poteškoća sa povredama. Španac je posle meča rekao da mu je dan odmora prijao i da je mu je ‘poseban tretman’ pomogao da izađe na kraj sa povredama. Potom je Nadal dodao da ne poznaje dovoljno engleski jezik kako bi objasnio od čega se taj tretman sastojao.

Kakav god da je bio, tretman je urodio plodom, Nadal se protiv Matjea mnogo bolje kretao, odlično je igrao sa osnovne linije i došao do desete pobede iz isto toliko mečeva protiv Francuza.

Jedinu šansu Matje je imao na početku, kada je propustio dve brejk prilike u drugom gemu, a posle toga nije bio konkurentan i Nadal je rutinski došao do trijumfa.

Soderling, dvostruki finalista Rolan Garosa, u velikom je naletu, dobio je Ferera, a i Nadal je svestan težine narednog suparnika.

“On igra neverovatno, trenutno je verovatno jedan od najboljih tenisera na svetu i biće vrlo teško zaustaviti ga. Ima veoma dobar servis i ravne udarce sa osnovne linije. Protiv njega će mi biti potrebna i sreća, a moraću mnogo dobro da serviram”, rekao je Nadal.

Rezultati osmine finala:
Novak Đoković – Lejton Hjuit 7:6, 6:4, 3:6, 6:4
Žo-Vilfrid Conga – Žulijen Beneto 6:1, 6:4, 3:6, 6:1
Jen-Hsun Lu – Endi Rodik 4:6, 7:6, 7:6, 6:7, 9:7
Rafael Nadal – Pol-Anri Matje 6:4, 6:2, 6:2
Endi Mari – Sem Kveri 7:5, 6:3, 6:4
Rodžer Federer – Jirgen Melcer 6:3, 6:2, 6:3
Robin Soderling – David Ferer 6:2, 5:7, 6:2, 3:6, 7:5
Tomaš Berdih – Danijel Brands 4:6, 7:6, 7:5, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu