Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.06.2010.

21:57

Novak i JJ u borbi za 1/8 finala

Petog dana Vimbldona na teren će u mečevima trećeg kola izaći dvoje najboljih srpskih predstavnika u singlu – Novak Đoković i Jelena Janković.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Đoković se sastaje sa 28. nosiocem Albertom Montanjesom iz Španije (14h, TVB92), kojeg je pobedio u sva tri dosadašnja okršaja. Rivalka Jelene Janković u trećoj rundi je Ukrajinka Aljona Bondarenko, koju je Jelena nedavno savladala na Rolan Garosu, a u ukupnom skoru vodi sa 10-1 u pobedama.

Na teren u dublu izlazi i Viktor Troicki - nemački teniser Kristofer Kas i Troicki igraju sa holandskim parom De Baker/Hase treći po redu na terenu broj osam, posle jednog meča muškog i jednog ženskog dubla.

Albert Montanjes ovog novembra puni 30 godina. Oduvek je bio solidan teniser, ali nikada više od toga jer je, kao i većina Španaca, uglavnom ograničen na zemljane podloge. U karijeri je osvojio četiri titule, sve iz Serije 250 i na šljaci – Amersfurt, Eštoril dva puta i Bukurešt, a još četiri puta je bio vicešampion takođe na šljaci.

Više o načinu igre i karijeri narednog Đokovićevog protivnika pročitajte ovde.

Montanjes je trenutno 31. na ATP listi, a Vimbldon mu je prvi turnir na travi ove godine. U prva dva kola Španac je eliminisao Paola Lorencija i Brendana Evansa.

Aljona Bondarenko trenutno je 30. teniserka na WTA listi, a 25-godišnjakinja je u karijeri osvojila dve titule – u Luksemburgu (2006) i Hobartu (2010). Od poraza od JJ na Garosu nije igrala meč do Vimbldona, a u prve dve runde u Londonu savladala je Kejti O’Brajen i Varvaru Lepčenko, obe u tri seta.

Biografiju Aljone Bondarenko pročitajte u okviru specijala “Rolan Garos 2008”.

Đoković otvara program na terenu broj 1 od 14 časova, dok Jelena igra druga po redu na terenu broj 2. Tu program počinje duelom Kim Klajsters i Marije Kirilenko od 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu