Prvi travnati okršaj Federera i Nadala (2006)

Već u prvom meču Rodžera Federera i Rafaela Nadala u šesnaestini finala turnira u Majamiju, Španac je stavio do znanja svom pet godina starijem rivalu da ih očekuje velika borba u predstojećim sezonama. Retko ko se mogao pohvaliti pozitivnim skorom protiv Federera, a Nadal je do finala Vimbldona 2006. vodio sa 6:1 u pobedama i imao pet trijumfa u nizu. Nije bilo pogodnijeg mesta da Federer to prekine od Vimbldona, trave, njegovog mesta.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 15.06.2010.

00:47

Default images

Švajcarac je pobedio rezultatom 3:1, po setovima 6:0, 7:6, 6:7, 6:3, posle dva časa i 50 minuta igre. .

Nadal, koji je na putu do finala izgubio samo dva gema na svoj servis, u prvom setu nije uspeo da stigne ni do jednog, a osvojio je samo 12 poena. Federer lako završava taj deo igre u svoju korist posle samo 25 minuta igre.

U drugom setu, Španac je ipak uspeo da napravi brejk, ali je Švajcarac ubrzo uzvratio i oduzeo servis protivniku. Nadal je tada poveo sa 3:1, ali Federer osvaja šest uzastopnih poena i uzima drugi set.

Treći set je bez gubitka servisa takođe otišao u taj brejk, koji je uzeo Nadal sa 7:2, prikazujući najbolji tenis do tada. U četvrtom, Federer pravi dva brejka i dolazi do prednosti od 5:1, ali zatim dozvoljava Nadalu da se približi na 5:3. Ipak, Švajcarac osvaja sledeći gem i stiže do nove titule, četvrte uzastopne u prestonici Velike Britanije.

Bila je to najava onoga što će uslediti tri godine kasnije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: