Nova vest
Tenis

Sreda, 25.06.2008.

23:27

Dan četvrti: Janko, Jelena, Rafa...

Izvor: SO AG

Autor:SO AG

Default images

Četvrtog dana Vimbldona na teren izlaze troje srpskih predstavnika u singlu. Jelena Janković igra sa Španjolkom Karlom Suares Navaro. Taj meč na programu je treći po redu na terenu broj 2. Janko Tipsarević je takođe treći na programu na Centralnom terenu, a protivnik mu je šesti nosilac Endi Rodik. Viktor Roicki igra drugi po redu na terenu br. 18. Na teren izlaze i Nenad Zimonjić i Dušan Vemić u konkurenciji parova. Igraju još i Venus Vilijams, drugi nosilac Rafael Nada, domaća nada Endi Mari....

Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom igra protiv Britanaca Aleksa Bogdanovića i Džonatana Marija. Taj meč počinje u 13 časova na terenu broj šest, a Dušan Vemić i Brazilac Bruno Soareš igraju protiv amerikanca Džejmsa Ceretanija i Rumuna Viktora Haneskua drugi meč na terenu broj 16.

Pre okršaja Viktora Troickog i Radeka Štepaneka, koji oko 14.30 počinje na terenu 18, sastaju se Vera Zvonareva i Tamarina Tanasugarn. Ovde možete pročitati biografiju Radeka Štepaneka.

Pre Janka i Rodika na glavnom terenu igraju Venus Vilijams – En Kiotavong i Ksavijer Malis – Endi Mari.

Rodik je na Vimbldonu dva puta bio vicešampion, ali je u oba navrata, 2004. i 2005. godine, izgubio od Rodžera Federera. Ove sezone Amerikanac pruža dobre partije i osvojio je dve titule – u San Hozeu i Dohi. Razočarao je u Melburnu, gde je ispao u trećem kolu od Kolšrajbera, a Rilan Garos je propustio zbog povrede. Na Kvinsu, jedinom pripremnom turniru koji je igrao na travi, izgubio je u polufinalu od Nadala.

Ovde možete pročitati tenisku biografiju Endija Rodika napisanu u sklopu specijala za US open 2007. godine.

Na igralištu broj 2 pre Jelene Janković igraju Rafael Nadal – Ernest Gulbis i Marija Šarapova – Ala Kudrjavceva.

Biografiju Karle Suares Navaro možete pročitati u okviru specijala za ovogodišnji Rolan Garos. Tada su se Jelena i Karla sastale u četvrtfinalu, a Jankovićeva je slavila sa 6:3, 6:2.

Rafael Nadal – Ernest Gulbis

Posle uslovno rečeno slabijeg starta sezone Nadal u poslednje vreme igra fenomenalno, što je navelo mnoge teniske stručnjake, među kojima je i Bjern Borg, da mladom Maljorčaninu dodele ulogu glavnog favorita za trofej na Vimbldonu. Trijumfovao je na Kvinsu, pobedivši Karlovića, Rodika i Đokovića.

Podrobnije o Ernestu Gulbisu možete pročitati ovde. Letonac je na Kvinsu došao do četvrtfinala, u kojem je ispao od Endija Marija.

Prognoza: Gulbis ima odličan servis, a i pun je samopouzdanja posle podviga na Rolan Garosu, kada je došao do četvrtfinala. Biće interesantno videti koliko je mladi Letonac napredovao, pošto boljeg pokazatelja od dvoboja sa Nadalom verovatno nema. Granica će vrlo verovatno biti niska, oko 30 gemova. Verujem da će Gulbis, ako ništa drugo, bar jedan set doterati do ’sedmice’, što bi bilo dovoljno za ’plus’.

Marija Šarapova – Ala Kudrjavceva

Šarapova je 2004. bila najbolja na Vimbldonu, a prošle sezone je ispala u osmini finala. Marija je odlično startovala pobedom na Australijen openu, a na Garosu je ispala od Dinare Safine. Nije odgirala nijedan pripremni meč na travi, ali to se nije osetilo u meču prvog kola sa Stefani Fore.

Kudrjavceva je trenutno 154. na WTA listi, a pre tačno godinu dana držala je rekordni rang – 59. mesto. Ima 20 godina, a ove sezone je beležila prosečne rezultate. U Istbornu je prošla kvalifikacije i u prvoj rundi izgubila od Sibil Bamer.

Jednom su igrale međusobno, Šarapova je slavila sa 6:1, 6:4 na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Prognoza: Ne verujem da Kudrjavceva može da pruži ozbiljniji otpor. Biće tesno zbog niske granice, ali očekujem ubedljivu pobede Šarapove i ’minus gemove’.

Ostali mečevi: Malis je teniser koji je vrlo talentovan, ali zbog povrede nikada nije dostigao maksimum. Nešto slično ka Kifer ili Has. Ipak, uvek je motivisan protiv favorita i Mari sigurno neće imati lak posao. Očekuju se ’plus gemovi’. Okršaj dvojice Francuza Grožana i Gaskea biće vrlo zanimljiv jer se sastaju prošlogodišnji polufinalista (Gaske) i teniser koji ima dugu tradiciju odličnih igara na Vimbldonu, besprekorno se kreće i ima osećaj za volej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari opet na terenu

Britanski teniser Endi Mari vraća se na teren 18. maja u Ženevi, saopšteno je na sajtu turnira u tom švajcarskom gradu.

Tanjug

15:05

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu