Novak kao najmlađi nastavlja odbranu Pariza

Novak Đoković od 19.30 sa Tomašom Berdihom igra meč četvrtfinala turnira iz Masters 1000 serije u Parizu.

Izvor: SO

Petak, 06.11.2015.

10:06

Default images
Beta/AP

Novak u prva dva meča u Francuskoj nije bio superioran kao na turneji u Kini, ali nije izgubio set u duelima sa Belučijem i Simonom.

Time je Novak postavio lični rekord od 26 uzastopno osvojenih setova, a prethodno je imao serije od 24, 22 i dva puta po 18.

Sa Berdihom, trenutno petim teniserom sveta, srpski teniser igrao je 21 put i dobio je 19 mečeva, uključujući i oba ove sezone – u Dubaiju je bilo 6:0, 5:7, 6:4, a u Monte Karlu 7:5, 4:6, 6:3.

Pobednik tog meča u polufinalu će igrati sa boljim iz okršaja Stan Vavrinka – Rafael Nadal. Španac je spasao meč loptu u duelu sa Andersonom, a bolji od Vavrinke bio je u 13 od 15 međusobnih okršaja.

Poslednji put sastali su se nedavno u Šangaju, tada je Vavrinka bio očajan i uzeo je samo tri gema – sada možemo da očekujemo znatno veću borbu, a Stan je ove sezone dobio Rafu u Rimu sa 7:6 (9-7), 6:2.

Donju polovinu žreba predvodi Endi Mari, a od 14 sati on izlazi na teren sa Rišarom Gaskeom. Škot je delovao vrlo dobro u prva dva meča, a Gaskea je dobio u šest od devet međusobnih duela, uključujući i jedini ove godine u Sinsinatiju (4:6, 6:1, 6:4)

Posle njih na terenu će se naći neumorni David Ferer i Džon Izner, koji su obojica imali mečeve u tri seta u četvrtak – sa Dimitrovom i Federerom. Španac je slavio u pet od šest međusobnih duela, a ove godine nisu se sastajali.

Titulu brani Novak Đoković, koji je bio šampion i 2013. godine, a sada je najmlađi od svih četvrtfinalista.

Pariz, četvrtfinale, od 14.00:
Endi Mari – Rišar Gaske
David Ferer – Džon Izner
ne pre 19.30:
Novak Đoković – Tomaš Berdih
Stan Vavrinka – Rafael Nadal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: