Ančeloti: Atletiko zaslužio finale

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti ocenio je da je Atletiko zasluženo izborio plasman u finale Lige šampiona i dodao da se raduje okršaju s "jorgandžijama".

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 01.05.2014.

13:05

Default images

"Atletiko je apsolutno zaslužio plasman u finale Lige šampiona... Bili su znatno bolji od Čelsija", rekao je Ančeloti, a prenose španski mediji.

Atletiko je sinoć na stadionu Stamford bridž posle preokreta pobedio Čelsi sa 3:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona i tako izborio prvo finale najelitinijeg fudbalskog takmičenja još od sezone 1973/74, a dan ranije Real Madrid je pobedio Bajern Minhen sa 4:0 u drugom polufinalu.

U finalu Lige šampiona "jorgandžije" će se sastati s gradskim rivalom Realom, a to će ujedno i biti prvo finale klubova iz istog grada u istoriji tog takmičenja.

"Svi ljudi u Madridu su presreći zbog gradskog derbija. U finalu neće biti favorita, svako ko je učestvovao u nekom, zna da je tako... Siguran sam da će biti neizvestan duel", dodao je italijanski stručnjak.

Ančeloti je kazao da srećan što je u mogućnosti da Realu donese 10. titulu Lige šampiona.

"Uzbuđen sam! Živim u svetu gde doživljavate ovako lepe trenutke. Ponosan sam što sam u mogućnosti da Realu donesem 10. titulu, posle 12 dugih godina. Radim u klubu koji je verovatno najveći na svetu", izjavio je Ančeloti.

Finalna utakmica Lige šampiona igraće se 24. maja u Lisabonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: