Conga: "Đoković bolji od Nadala"

Francuski teniser Žo Vilfred Conga izjavio je da je, po njegovom mišljenju, Novak Đoković bolji igrač od Španca Rafaela Nadala.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2011.

11:42

Default images

"Novak definitivno igra bolje od Rafe, koji je do sada dominirao fizičkom snagom i izdržljivošću,. Sada se Novak sa njim izjednačio u tom elementu igre, ali je u prednosti jer poseduje veće tenisko znanje", ocenio je Conga.

On je napomenuo da Đoković dominira nad ostalim teniserima od početka godine zahvaljujući odličnom kretanju i planskoj igri.

"Novakova dominacija prosto impresionira. Od početka godine je izgubio svega nekoliko setova. Đoković je sve vreme u potpunosti fokusiran na igru, pronicljivo koristi skraćene lopte i nikada ni jednu loptu nije odigrao na sreću", rekao je Conga.

Francuski teniser je ubedjen da Đoković može da osvoji Rolan Garos.

"Kad je mogao da pobedi Rafu dva puta uzastopno na šljaci, onda Novak može sve. Smatram da je odlično za tenis što se pojavio još jedan igrač, pored Nadala i Federera, koji je sposoban da osvaja gren slem turnire", rekao je Conga.

On je dodao da je jedna od najvažnijih odlika Đokovića činjenica da je on sada "kao riba u vodi" i u mečevima koji su dugi i iscrpljujući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: