Nema odlaganja mečeva u Španiji

Utakmice 30. kola španskog fudbalskog prvenstva odigraće se predstojećeg vikenda, pošto je sud zabranio klubovima da štrajkuju.

Izvor: ÈŽ

Sreda, 30.03.2011.

13:05

Default images

Klubovi su se sporili sa vladom oko prihoda od televizijskih prava.

Sud je usvojio žalbu šest prvoligaških klubova Sevilje, Viljareala, Atletika iz Bilbaoa, Real Sosijedada, Espanjola i Saragose koji su bili protiv štrajka i "kalendar takmičenja španske lige ostaće nepromenjen", navodi se u saopštenju.

Španska liga je 23. marta saopštila da će stupiti u štrajk zbog čega će utakmice 30. kola, predviđene da se odigraju 2. i 3. aprila, biti odložene.

Odluka o štrajku obrazložena je nedostatkom napretka u pregovorima sa predstavnicima vlade o zahtevu klubova da se ukine pravilo kojim se emiterima dozovoljava da jednom nedeljno besplatno prenose po jednu utakmicu.

Klubovi žele da i Španija predje na model prenosa utakmica kakav je u engleskom i italijanskom šampionatu, tvrdeći da im je potreban dodatni prihod od te jedne utakmice.

Svih 20 prvoligaških klubova složili su se o promeni tog pravila, a 13 klubova je glasalo za štrajk, uključujući Barselonu i Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: