Grbić: „Dali smo sve od sebe“

Kapiten odbojkaške repezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da su on i njegovi saigrači dali sebe protiv Kube u polufinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: JT

Subota, 09.10.2010.

21:30

Default images

Selekcija Srbije je poražena od Kube posle velike borbe u pet setova u Rimu i u nedelju će igrati za treće mesto protiv poraženog iz meča Brazil – Italija.

„Imali smo šanse da treći set završimo u svoju korist, ali nismo uspeli. U taj brejku smo imali čak jednu kontru, vođstvo od 13:11 i lopte da završimo meč“, rekao je Grbić.

Treba reći da su i oni tada rizikovali, sve im je išlo na ruku, a mi smo u svakoj situaciji davali maksimum i zbog toga smo mirni. Kada se izgubi ovako, poen po poen, tu ima i sreće i bravure protivnika. Radio sam najbolje što sam mislio da treba, kao i ostali igrači. Treba zaboraviti ovu utakmicu, čeka nas borba za medalju, a nadam se da ćemo i tada biti u skladu sa našim pristupom koji smo imali do sada, odigrati veoma važnu utakmicu“, istakao je Grbić.

Najbolju u porazu od Kube u timu Srbije bio je korektor Ivan Miljković sa 30 poena, a on je rekao da se nada da ta utakmica neće uticati negativno na ekipu.
Beta
Odigrali smo dobro svaki set, na poen dva razlike, vodili smo u taj brejku, ali smo napravili da ne kažem početničkih grešaka, već manjkavosti, koje su oni uspeli da iskoristei preokrenu rezultat. Nadam se da ova utakmica neće uticati na nas da odigramo završnicu turnira na visokom nivo. Ostvarili smo dobar rezultat, ostaje nam da nedeljnu utakmicu odigramo još bolje, a mislim da mi to možemo“, istakao je Miljković.

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković naglasio je da njegovi izabranici nisu ponovili dobru igru koja ih je krasila na prethodnim utakmicama na planetarnom šampionatu.

Odigrali smo dobar, uzbudljiv meč. Prvi set smo dobili izuzetno kvalitetnom i preciznom igrom, ali kao da nismo igrali sa dovoljno emocija. U drugom setu je već bilo kasno, jer su Kubanci uhvatili ritam, a to se videlo i u trećem setu, kada smo u završnici imali set lopte ali nismo uspeli da ih realizujemo. Četvrti set smo takođe odigrali bez samopouzdanja, koje je potrebno za ovakve mečeve“, rekao je Kolaković.

Međutim, to su detalji, igrali smo sjajan meč, polufinale Svetskog prvenstva zahteva dosta napora, u taj brejku smo vodili, ali je Kuba odigrala kvalitetno i sa tri bloka rešila meč. Ostaje nam da što pre da zaboravimo ovaj meč i vratimo se u normalu. U nedelju igramo ništa manje važan meč protiv verovatno kvalitetnijih protivnika Italije, koja igra pred svojom publikom i neprikosnovenog Brazila“, naglasio je selektor srpskih odbojkaša.

Meč za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Italiji igra se u nedelju u 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: