Hamilton: “Odličan posao tima”

Posle trijumfa na trci za Veliku nagradu Belgije vozač Meklarena Luis Hamilton je posebno istakao da je njegov tim odličan posao.

Izvor: JT

Nedelja, 29.08.2010.

20:35

Default images

Hamilton je na stazi “Spa Frankoršamp” došao do treće pobede ove sezone, a vođstvo je držao od samog starta pa do cilja.

“Tim je uradio odličan posao. Stalno se trudimo i u nekim segmentima kao Red Bul, ali je odlično što možemo da minimiziramo njihovu prednost, i zbog toga sam ponosan na tim i ono što je urađeno ovog vikenda”, rekao je Hamilton.

Hamiltonu je nedeljna pobeda prva u Belgiji, ali i prva posle više od dva meseca, kada je trijumfovao u Kanadi.

Bio je ovo odličan vikend za nas i veoma teška trka za mene. Ipak, presrećan sam što sam je završio na prvoj poziciji. Želeo sam da mi trka protekne bez problema, ali promenljivi uslovi su učinili svoje pa sam gubio temperaturu u pneumaticima kada je počela kiša i to je značilo da nisam znao koliko mogu da ‘guram’ u krivinama. U jednom trenutku sam prekasno zakočio i izleteo sam u osmoj krivini, ali sam uspeo da se vratim i to je najvažnije”, rekao je šampion Formule 1 iz 2008. godine.
Beta
Britanac je naglasio da je tim imao težak posao da odluči kada je pravo vreme za odlazak u boks na kraju trke, kada je morao da ode po pneumatike za kišu.

Bila je to veoma teška odluka jer mi je tim javljao da će biti kiše, a u prethodnim slučajevima je ona bila slabog intenziteta i staza se brzo sušila. Zbog toga nisam znao šta da očekujem iako je bilo tamnih oblaka iznad staze. Kada je kiša počela sve jače da pada želeo sam da odem u boks, ali je bilo kasno jer sam već prošao ulazak, ali je u sledećem krugu sve prošlo glatko i to je verovatno bila najbolja zamena pneumatika ove godine, a ona nam je ujedno pomogla da dođemo do trijumfa”, istakao je Hamilton.

Posle 13. trka u ovogodišnjem šampionatu Hamilton ima tri boda više od Vebera, koji je trku na stazi “Spa Frankoršamp” završio kao drugoplasiran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: