Ragbi 13: Poznati učesnici 2. faze

Posle pretposlednjeg kola prve faze Prvenstva Srbije u ragbiju 13 poznati su učesnici grupa u narednoj fazi.

Izvor: MT

Ponedeljak, 31.05.2010.

08:27

Default images

Pobedom od 60:6 u Novom Sadu nad vicešampionom Podbarom, kruševački Car Lazar i teoretski je obezbedio učešće u A grupi.

Beogradski univerzitet je konačno osvojio prve bodove savladavši ekipu Niša sa 30:12, dok je Dorćol deklasirao Radničkog u Novoj Pazovi postigavši rekordan broj poena ove sezone – 102:10.

U prvoj utakmici šestog kola , gosti iz Kruševca u potpunosti su iskoristili smenu generacija u novosadskom prvoligašu i trećom uzastopnom pobedom u šampionatu ozbiljno se vratili u igru za najviši plasman nakon dva poraza na startu takmičenja. Najbolji igrač utakmice bio je reprezentativno krilo Aleksandar Sič, koji je sa šest postignutih eseja bio i najefikasniji igrač kola.

Beogradski studenti su posle dužeg vremena imali na raspolaganju gotovo najbolji sastav i tu činjenicu su iskoristili da ostvare prvu pobedu u duelu ekipa koje su do ovog kola bile bez bodova. Niš je vodio do samog finiša prvog poluvremena, ali je u nastavku Beogradski univezitet slomio otpor solidnih gostiju. Obe ekipe naredne jeseni će igrati u B grupi.

U derbiju kola, šampion Dorćol je ostvario ubedljiv trijumf nad domaćim Radničkim. Mnogo više se očekivalo od ovog duela, pre svega u pogledu otpora koji je trebalo da pruži domaći tim. Međutim, predvođeni kapitenom Vukanovićem i nezadrživim Radovanovićem, koji su postigli po četiri eseja, aktuelni prvaci su više nego uverljivo potvrdili ulogu favorita preuzevši prvo mesto na tabeli od Crvene zvezde, koja je u ovoj rundi bila slobodna. Na ovaj način, načinjena je najlepša uvertira za utakmicu sledeće subote, kada Dorćol na svom terenu kod kule Nebojša dočekuje Crvenu zvezdu. Obe ekipe su bez poraza u prethodnom delu sezone.

Novi Sad: Podbara – Car Lazar 6:60 (6:30)
Novi Beograd: Beogradski univerzitet – Niš 30:12 (12:12)
Nova Pazova: Radnički – Dorćol 10:102 (6:50)

Tabela: Dorćol i Crvena zvezda po 10 bodova, Car Lazar i Radnički po 6 bodova, Beogradski univerzitet 2 boda, Niš 0 bodova, Podbara -1 bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: