Verbek skratio spisak

Selektor Australije Pim Verbek skratio je spisak igrača koji će nastupati na Svetskom prvenstvu, tako da se na njemu sada nalazi 28 igrača.

Izvor: AY

Utorak, 25.05.2010.

09:54

Default images

Verbek je skratio spisak za tri imena, a najveće iznenadjenje predstavlja izostanak napadača Midlsbroa Skota Mekdonalda. pored Mekdonalda, sa spiska su izostavljeni i Nik Karl iz Kristal Palasa, kao i defanzivac Tromzoa Džejd Nort. Verbek će konačan sastav od 23 igrača saopštiti 1. juna, a očekuje se da će ispasti još Tomi Oar i Džejms Holand, koji su u timu kako bi sticali iskustvo.

Verbek je, umesto Mekdonaldu, poverenje ukazao Nikiti Rukavici, članu Tventea koji je prolećni deo sezone proveo na pozajmici u belgijskom
Roselaru, kao i Džošu Kenediju iz japanske Nagoje Grempus. Prvi špic "ozija" biće Heri Kjuel iz Galatasaraja.

"Skoti je tip igrača za napad sa dvojicom, ali mi ne igramo tako. Mi igramo sa jednim napadačem i dva krila, pa se Skoti ne uklapa u naš sistem. On to zna", pojasnio je Verbek odluku da otpiše Mekdonalda, koji je za Australiju igrao 16 utakmica, ali nije postigao gol.

Okosnicu Verbekovog tima čine iskusni igrači koji su nastupali i na prethodnom Mundijalu: Kjuel, Lukas Nil, Tim Kejhil, Mark Brešano i golman Mark Švarcer.

Australija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D sa Srbijom, Nemačkom i Ganom. Prethodno će odigrati prijateljske susrete sa Danskom 1. juna i SAD, 5. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: