Butorović: Imali sve, uradili ništa

Kraj sezone u Jelen Superligi obeležiće u Vojvodini smene u svim strukturama novosadskog kluba, najavio je za 'Novosti' Ratko Butorović.

Izvor: AK

Utorak, 11.05.2010.

00:02

Default images

Predsednik 'lala' razočaran je ishodom sezone. "Sa ovakvim, odličnim timom koji Vojvodina ima, umetnost je napraviti loš rezultat. Istina je, menjali smo trenere da bi bilo još bolje, a neka se javi stručnjak kojem smo se mešali u posao. Jedino smo Stepanoviću jesenas sugerisali da „baca u vatru“ Danijela Aleksića, zvanično najvećeg talenta srpskog fudbala".

Ipak, Butorović negira da je sezona katastrofalna.

"Normalno je pogrešiti, ali nije sve tako katastrofalno. Samo neuspešno. Pogledajte gde smo bili pre par godina, borili smo se za opstanak. U vreme dok sam ja na čelu kluba, dva puta smo igrali finale kupa, a pre toga takođe dva puta. Gde se grešilo svih tih godina?"

Ekipu čine sjajni igrača, domaći i strani reprezentativci, ali najveći domet ekipe ipak je bilo samo finale Kupa, i to glatko izgubljeno.

"Pojačanja su bila vrhunska, od Merebašvilija, najboljeg igrača Gruzije, preko Adamsa, svrstanog u 30 najvećih svetskih talenata, do Bilbije. Te igrače su tražili i veliki inostrani klubovi. Jesu li oni uz Tadića, Đurovskog, Medojevića, Vulićevića... zaboravili da igraju fudbal? Tvrdim da imamo najbolji igrački kadar u Srbiji i isto tako vrhunske, najbolje uslove za rad. Gde su tu struka, treneri, direktori, rukovodstvo. Pitajte stručnjake".

Butorović priznaje i sopstvene greške.

"Najveća mi je greška što sam verovao i nisam se mešao u sportskom delu, iako sam najavio da ću to činiti. Sa pozicije predsednika tvrdim da je uprava obezbedila sve uslove, po svetskim standardima za nesmetano funkcionisanje kluba. Nisam ja dovodio trenere, već struka, ali i navijači u poslednjem slučaju. Nisam ni trener ni sportski direktor. Nezadovoljan sam što nismo osvojili kup i smatram da je tragedija što Vojvodina nije u Evropi".

Predsednik ističe loš nastup u finalu, ali nikoga ne izdvaja kao glavnog krivca.

"Ne želim nikoga da prozivam, ali mogu da konstatujem sramno odigrano finale kupa. Ujedno ne mogu da shvatim da neko u ime Vojvodine, koja je gospodski klub, preti rivalu kao što su Zvezda ili Partizan, umesto da sportski najavi svoje želje i ambicije. To više nećemo dozvoliti. Poraz od Rada, zbog kojeg smo ostali i bez četvrte pozicije, ogroman je problem".

Najavljene su i kazne.

"Biće svega, verujte mi. Pa svi oni su se poigrali ugledom kluba. Svi su imali odrešene ruke, punu podršku uprave i moju lično. Bacili smo sve karte za kup, otvorili klupsku kasu za nagrade, sveukupno sa plasmanom oko 300.000 evra. Pa to ni Bajern ne plaća. Svi znaju da naprave ugovor, a niko ne želi da položi garancije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: