Rosi: Teško da ću preći u Formulu 1

Uprkos spekulacijama da bi po završetku karijere u Moto GP šampionatu mogao da pređe u Formulu 1 Valentino Rosi ističe da je to malo verovatno.

Izvor: B92, eurosport

Četvrtak, 04.02.2010.

16:34

Default images

Rosi, koji je prošle godine osvojio sedmu titulu u kraljevskoj klasi, a devetu ukupno, već je nekoliko puta testirao bolid Ferarija, poslednji put u Barseloni, u januaru. “Dobio sam šansu da vozim bolid Ferarija u Barseloni i bilo je odlično. Zabavio sam se, test je bio odličan, ali mislim da je teško da ću se takmičiti u Formuli 1”, istakao je Rosi.

Upitan kada njegovi verni navijači mogu da očekuju da čuju odluku o njegovoj budućnosti ‘Doktor’je odgovorio da će sve biti poznato kasnije tokom godine.

Teško je reći tačan datum, ali ću tokom leta imati jasniju sliku o budućnosti, o 2011. i 2012. godini. Dobro mi je u Jamahi tako da mislim da ću prvo sa njima razgovarati, a onda ćemo videti. Sada mogu samo da kažem da gradim novu kuću, a za sve ostalo ne znam, nisam još uvek ništa odlučio”, rekao je Rosi.

Italijan je priznao da je veoma uzbuđen zbog povratka Mihaela Šumahera u Formulu 1 posle trogodišnje pauze, ali je priznao da ne planira da krene njegovim stopama u karijeri.
Beta
Veliki broj sportista kao što su Majkl Džordan i Lens Armstrong su se povukli, a potom i vratili, ali je moj cilj da se uopšte ne povučem. Ako to i uradim radiću nešto drugo. Biće lepo ponovo videti Mihaela u bolidu, kao i da li će biti podjednako brz kao i pre povlačenja”, naglasio je ‘Doktor’.

S druge strane Rosijev sadašnji tim menadžer Davide Brivio ima svoje mišljenje o dilemi sadašnjeg vozača Jamahe.

Unutar sebe imam veliku borbu jer sam ja tim menadžer Jamahe, a uz to sam i veliki navijač Ferarija. Voleo bih da postoje dva Valentina Rosija, jedan koji vozi Jamahu, a drugi Ferari”, rekao je Brivio, “Naravno, želeo bih da ostane u Jamahi jer volim da radim sa njim, a što se tiče izazova koji nudi Ferari, mislim da ima potencijal, ali sam siguran da bi mu bilo potrebno neko vreme da prikupi iskustvo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: