Četvrtak, 03.12.2009.

10:42

KSA: LDU dramatično do trofeja

Fluminense u revanšu finala Kopa Sudamerikana pobedio LDU sa 3:0, ali to je bilo nedovoljno za trofej, posle poraza u prvom meču 5:1

Izvor: B92

Default images

Ekvadorski LDU Kito na dramatičan način osvojio je titulu u Kupu Sudamerikana. Fluminense je u revanšu slavio sa 3:0, ali to nije bilo dovoljno da brazilski klub stigne do trofeja i slatkog revanša za težak poraz u prvom meču, ali i poraz u finalu „Kopa Libertadores“. Iako je LDU prvi meč dobio sa 5:1 malo je nedostajalo da u revanšu brazilski Fluminsense priredi čudo.

U fantastičnoj atmosferi pred više od 70 hljada gledalaca na „Marakani“ u Rio de Žaneiru, domaći tim je na njabolji mogući način otvorio meč golom Dieginja u 14. minutu. Četiri minuta kasnije gosti su ostali sa igračem manje, isključen je Kruz, i to je bio nagoveštaj dramatične utakmice…
Fluminense je do poluvremena udvostručio prednost golom Freda u 43. minutu. Kada je Gum u 73. minutu povećao na 3:0, na pomolu su bili produžeci. I pored nekoliko prilika, Fluminense do kraja nije uspeo da postigne 4 gol, dok je LDU posle „Kopa Libertadores“ i drugi veliki južnoamerički trofej osvojio protiv istog tima u samo dve godine.

U utakmici sa 3 gola, viđena su i tri crvena kartona, pored Kruza, pre vremena u svlačionicu su morali, Fred kod domaćih u 78.minutu, i Leon, još jedan fudbaler LDU-a, koji je teren napustio u 83.minutu.

Fluminense – LDU Kito 3:0
(Dieginjo 14,Fred 43,Gum 72)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: