Četvrtak, 26.11.2009.

14:40

Everton ne sme da gradi stadion

Britanska Vlada zabranila je engleskom premijerligašu Evertonu izgradnju novog stadiona, zato što se on, prema idejnom projektu, nalazi u sklopu tržnog centra.

Izvor: B92

Default images

Ostrvski mediji podsećaju da Vlada te zemlje ne podstiče gradnju velikih tržnih centara izvan gradova, a lokacija novog stadiona Evertona, čiji je predviđeni kapacitet bio 50.000 mesta, nalazi se na pola sata vožnje od centra Liverpula.

Državni sekretar za lokalnu samoupravu Džon Deham rekao je da taj objekat nije po meri gradića kao što je Kirkbi. On je, takođe, istakao da bi njegova gradnja napravila više štete nego koristi.

"Izgradnja tako velikog objekta bila bi neprikladna za funkcionisanje prigradskog mesta poput Kirkbija", rekao je Deham.

"Žalimo zbog odluke Vlade, pošto smo već obezbedili podršku dva velika investitora, koji bi platili većinu od 670 miliona dolara, koliko je potrebno za izgradnju novog stadiona. Ova investicija bi, takođe, otvorila i veliki broj novih radnih mesta", saopštila je uprava Evertona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: