Nedelja, 13.09.2009.

19:44

Barikelo: „Ništa još nije gotovo“

Pobednik trke za Veliku nagradu Italije Rubens Barikelo izjavio je smatra da je trijumfom povećao svoje šanse da dođe do titule šampiona Formule 1.

Izvor: B92

Default images

Vozač Bron GP je do treće pobede na stazi „Monca“ u karijeri došao ispred klupskog kolege Džensona Batona i tako je smanjio prednost Britanca u generalnom plasmanu na 14 bodova, na četiri trke pre kraja sezone.

Posle prolaska kroz cilj ostao sam bez reči, bio je to fenomenalan osećaj. Do kraja sezone ću dati sve od sebe, imam fantastičan bolid, sa fantastičnim Mercedesovim motorom i tim radi neverovatan posao. Biće to odlična borba u narednih nekoliko trka i radujem se tome“, rekao je Barikelo.
Beta
Drugoplasirani Baton se prvi put posle pobede na trci za Veliku nagradu Turske početkom juna našao na podijumu i slaže se sa Barikelom da će finiš sezone biti pun neizvesnosti.

Fantastičan je osećaj biti ponovo na podijumu. Voleo bih da sam na Rubensovom mestu, ali je on odradio bolji posao. Izgubio sam dva boda od njega, ali sam zato povećao prednost za još sedam bodova u odnosu na Fetela. Siguran sam da nam predstoji uzbudljiv finiš sezone, koji željno isčekujem“, istakao je Baton.

Bivši šampion Kimi Raikonen prošao je kao treći kroz cilj, iako je u poslednji krug ušao kao četvrti. Finac je do trećeg mesta došao pošto je do poslednjeg kruga trećeplasirani Luis Hamilton izgubio kontrolu nad bolidom i udario u zid.
Fonet
Treće mesto nam je poklonjeno, ali to nije važno. To nije savršena pozicija ni za mene, ni za tim, ali smo bar došli do bodova koji su nam bili potrebni, pošto smo izvukli maksimum iz bolida, i drago mi je zbog navijača pošto je treće mesto ipak značajno bolje od prolaska kroz cilj kao četvrti“, rekao je Raikonen.

Iako je do polovine poslednjeg kruga bio na putu da dođe do podijuma Hamilton je napravio verovatno jedinu grešku na celoj trci u Monci i tako je ostao bez veoma važnih bodova.

Nisam imao optimalnu strategiju tako da sam morao da se naprežem da bi strategija sa dva odlaska u boks funkcionisala kako treba. Trudio sam se da izvučem maksimum iz bolida i nisam pravio greške, sve do poslednjeg kruga. Takve stvari se dešavaju, neverovatno sam se trudio da bih prestigao Džensona u tom krugu i koristio sam KERS, ali se onda mi se zaneo zadnji deo bolida i udario sam u zid. Iako nismo bili brzi kao vozači ekipe Bron GP, izvukao sam maksimum iz sebe i zbog toga sam srećan“, naglasio je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: