Klajstersova uzbuđena zbog povratka

Bivša prva teniserka sveta Kim Klajsters rekla je da jedva čeka da istrči na teren posle dve godine pauze na turniru u Sinsinatiju koji počinje u ponedeljak.

Izvor: B92, Reuters

Nedelja, 09.08.2009.

15:16

Default images

Samo 18 meseci posle porođaja Belgijanka će započeti svoj povratak u vrh mečom prvog kola protiv Francuskinje Marion Bartoli. Klajstersova će potom igrati na turniru u Torontu i US Openu krajem meseca.

„Uzbuđena sam. Dugo sam se pripremala i ne mogu da dočekam da istrčim na teren“, rekla je Klajstersova, „Bilo je neophodno da vežbam i da se vratim u formu i već neko vreme sam tu i želim da igram mečeve i radujem se što je još malo vremena ostalo do povratka“.

Klajstersova se povukla u maju 2007. godine, ali je o povratku počela da razmišlja kada je ove godine dobila poziv od organizatora Vimbldona da se pridruži Štefi Graf, Andreu Agasiju i Timu Henmanu na egzibicionom meču na kojem bi bio predstavljen novi krov na Centralnom terenu u Londonu.

Dok je vežbala za taj događaj, koji je organizovan u maju, Klajstersova je poželela da se vrati na Tur, iako je put do forme bio težak, uprkos tome što se radi o jednoj od najboljih teniserki na svetu u poslednjih nekoliko godina.

„Kada sam se povukla i dalje sam trčala i trudila se da ostanem u formi, ali to nije moglo da se poredi kako je bilo ranije, kada sam igrala. Sam pokušaj da se posle porođaja vratim u normalu su bili dovoljno teški, a još teži i duži posao je bio povratak u formu za tenis. Nisam želela da dođe do povrede tako da sam radila preventivne vežbe, a moj najveći cilj je bio da nađem sredinu da bih mogla da se krećem na terenu kao ranije“, dodala je Belgijanka.

Klajstersova je napomenula da će znati koliko daleko može da ode kada se završi US open.

„Za mene zaista nije, bar ne za sada, sve o rezultatima. Cilj mi je da ponovo uvidim šta mi fali, šta je dobro u mojoj igri i kako bih mogla da napredujem, pa ćemo videti dalje. U ova tri turnira ulazim sa željom da vidim gde sam i na čemu moram da poradim“, naglasila je Klajstersova, „Iako se osećam dobro dok treniram to ne mora da znači da će tako i biti kada počnem sa mečevima“.

Belgijanka, koja je jedinu Gren slem titulu osvojila na US Openu 2005. godine, je zauzela je prvu poziciju na WTA listi prvi put 2003. godine i držala ju je ukupno 19 nedelja.

Na turniru u Sinsinatiju, čiji nagradni fond iznosi 2.000.000 dolara, će učestvovati i dve najbolje teniserke Srbije Jelena Janković i Ana Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: